Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Ottawa po dráme otočila zápas s Pittsburghom, rozhodne siedmy zápas
Zdielať na

Ottawa po dráme otočila zápas s Pittsburghom, rozhodne siedmy zápas

Archívna reportáž

OTTAWA / Hokejová Ottawa ešte nekapitulovala. V šiestom súboji finále play-off Východnej konferencie NHL na domácom ľade Ottawa zdolala Pittsburgh 2:1 a vyrovnala stav série na 3:3. Rozhodnutie padne vo štvrtok 25. mája v Pittsburghu. Víťaz sa stretne v boji o Stanleyho pohár so šampiónom Západnej konferencie Nashvillom.

Iba dva góly, ale až 45 úspešných zákrokov Craiga Andersona bolo základom úspechu Senators nad Penguins v zápase číslo 6. Pittsburgh prestrieľal Ottawu v pokusoch na bránku 46:30, ale ako to už v týchto sériách býva, nebol to rozhodujúci faktor.

Na úvodný gól zápasu sa čakalo do 25. min, keď najproduktívnejší hráč play-off Jevgenij Malkin na dvakrát dorazil puk za chrbát Andersona. Jeho prvú strelu gólman domácich vyrazil, ale potom ruský obor s "áčkom" na drese predviedol rýchly bekhendový blafák - 0:1. Malkin zvýšil svoju produktivitu vo vyraďovacej časti na 7 gólov a 24 bodov.

O osem minút neskôr sa Ottawa dostala do presilovky o dvoch mužov, a ked chýbalo do jej konca 30 sekúnd, Bobby Ryan presnou strelou k bližšej žŕdke vyrovnal na 1:1. Rozhodnutie padlo v 42. min z hokejky Mika Hoffmana.

Muž momentu v domácom tíme napriahol z vonkajšej hranice útočného kruhu a "delovkou" s pomocou žŕdky stanovil na 2:1. Napokon sa stal prvou hviezdou zápasu. Pittsburgh si v záverečnej poldruha minúty trvajúcej hre bez brankára ani neutvoril väčšiu šancu, so strelou Phila Kessela si Anderson poradil.

Finále play-off NHL - utorok (hrá sa na štyri víťazstvá):

Ottawa - Pittsburgh 2:1 (0:0, 1:1, 1:0) - stav série 3:3
Góly: 34. B. Ryan (Turris, E. Karlsson), 42. Hoffman (Claesson, MacArthur) - 25. Malkin (Cole, S. Wilson)

Súvisiace články