Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Vincent Lukáč o mladíkoch z NHL: Sklamali ma, dva týždne by ešte vydržali
Zdielať na

Vincent Lukáč o mladíkoch z NHL: Sklamali ma, dva týždne by ešte vydržali

BRATISLAVA / Tréner hokejovej reprezentácie Zdeno Cíger je v neľahkej situácii. Prvýkrát v histórii nebude v reprezentačnom tíme na majstrovstvách sveta ani jeden hráč z NHL. Všetci sa ospravedlnili z takých alebo onakých dôvodov.

Keďže aj Cíger hrával v NHL a zároveň aj reprezentoval Slovensko, či ešte Československo, novinári sa ho pýtali, či to môže porovnávať, či kedysi bola reprezentácia väčšou prestížou ako dnes. 

"To ťažko porovnávať, my sme boli vtedy v inej situácii. Nechcem to ani hodnotiť, to každý si musí sám, či chce hrať alebo reprezentovať Slovensko, to je už na ňom. Samozrejme, my by sme boli veľmi radi, určite by sme potrebovali pomoc ale hovorím, je to na nich," vysvetlil Cíger. 

Slovensko teda budú tentorazinzerát

reprezentovať hráči z európskych líg a domácej súťaže. Mnohí to vidia pochmúrne a predpovedajú hokejové peklo, ale generálny manažér reprezentácie, tiež bývalý hokejista NHL Róbert Švehla to nevidí tak tragicky. 

"Hráči, ktorí hrajú NHL sú hráči NHL a je to určite iný level ale zase sa môžu títo chlapci pobiť o to miesto," povedal Švehla. 

Bývalý slovenský reprezentant Branislav Mezei, ktorý hrával napríklad za slávny New York Islanders celkom trefne poznamenal, že hráči z NHL sú síce špička, ale dnes ich je tam už naozaj veľmi málo.

A ako nám povedal, aj z vlastnej skúsenosti vie, že takpovediac "vypýtať" sa od klubu na majstrovstvá sveta nie je vždy jednoduché.

"Nedajú sa všetci hodiť do jedného vreca. Každý má svoje dôvody. Viem, že sú tlaky od niektorých klubov, aby tam nešli hráči, ktorí majú zmluvy, aby sa niečo nestalo," myslí si Mezei. 

Lukáč je z mladíkov sklamaný

Podľa Mezeia je to pre mladých hráčov ešte ťažšie. Kluby síce nemusia účasť v reprezentácii vyložene zakazovať, ale nenápadne odporučia, aby to hráč zvážil.

No ak zváži, môže sa stať, že v ďalšej sezóne sa k nemu podľa toho budú správať. Predsa len - v najlepšej lige sveta je aj najväčšia konkurencia.

Majster sveta ešte vo farbách Československa Vincent Lukáč to však vidí trochu pochmúrnejšie. 

"Hráči ako Hossa, Chára, Gáborík, ich beriem, mali ťažkú sezónu. Sú unavení, odohrali pre Slovensko niečo, ale títo mladí ma trošku sklamali lebo ja si myslím, že dva týždne by určite vydržali hrať na Majstrovstvách sveta," hodnotí sklamane Lukáč. 

Správa o neúčasti hráčov z NHL na Majstrovstvách sveta okamžite vyvolala vlnu ľudovej tvorivosti. Na sociálnych sieťach už môžete vidieť vtipné fotografie na túto tému. A ďalšie stále pribúdajú. 

Niekto si dokonca dal tú prácu, že vytvoril inzerát a zavesil ho na známy inzertný server. V mene Zdena Cígera hľadá ochotných ľudí reprezentovať na Majstrovstvách sveta. Požadovaná prax sú aspoň tri odohraté sezóny NHL - na Playstation.

Súvisiace články