Zatiahnuté
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Cígerové starosti pokračujú. Slovensko bude na MS v hokeji bez jediného hráča z NHL
Zdielať na

Cígerové starosti pokračujú. Slovensko bude na MS v hokeji bez jediného hráča z NHL

Archívna reportáž

BRATISLAVA / Ani obranca Martin Marinčin sa nepredstaví na májových majstrovstvách sveta v ľadovom hokeji. Bek klubu zámorskej NHL Toronto Maple Leafs o tom informoval generálneho manažéra národného tímu Róberta Švehlu.

 "Martin absolvoval lekársku prehliadku v Toronte, ale kluboví lekári mu oznámili, že chrbtica potrebuje od hokeja pokoj. Preto náš tím na svetovom šampionáte neposilní," povedal Švehla podľa oficiálneho web SZĽH.

Tréner Zdeno Cíger nemá k dispozícii ani jedného hokejistu zo zámoria, nie mu povedali všetci hráči, ktorí už v kluboch skončili sezónu. O Stanleyho pohár v NHL bojuje ešte obranca Edmontonu Andrej Sekera a vo farmárskej AHL vo farbách tímu Providence Bruins čaká na šancu útočník Peter Cehlárik.

Slováci v závere aktuálneho týždňa absolvujú posledné dve prípravné stretnutia pred MS v Hamare proti domácemu Nórsku. Uskutočnia sa v piatok 28. apríla o 19. hodine a o deň neskôr o 18. hodine.

Svetový šampionát v Kolíne nad Rýnom a Paríži sa začne v piatok 5. mája. Tím SR na MS odohrá prvý zápas v sobotu 6. mája proti výberu Talianska. Súpermi slovenských hokejistov na MS 2017 v základnej skupine v Kolíne nad Rýnom postupne budú Taliani, Lotyši, Dáni, Nemci, Rusi, Američania a Švédi.

Pozrite si rozpis zápasov Slovákov na MS 2017:

Slovensko - Taliansko - sobota 6. máj 16:15 hod.

Slovensko - Lotyšsko - nedeľa 7. máj 20:15 hod.

Slovensko - Dánsko - utorok 9. máj 20:15 hod. 

Slovensko - Nemecko - streda 10. máj 20:15 hod.

Slovensko - Rusko - sobota 13. máj 16:15 hod.

Slovensko - USA - nedeľa 14. máj 16:15 hod.

Slovensko - Švédsko - utorok 16. 12:15 hod.

Súvisiace články