Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Zákrok Budaja hokejkou ako zo sci-fi. Prečo chýba v zápase hviezd?
Zdielať na

Zákrok Budaja hokejkou ako zo sci-fi. Prečo chýba v zápase hviezd?

CAROLINA / Budaj si poradil so všetkými 22 streleckými pokusmi Caroliny a doviedol Los Angeles k víťazstvu 3:0 na súperovom ľade.

Piate čisté konto v ročníku a šestnáste v kariére dosiahol v NHL slovenský hokejový brankár Peter Budaj. "Zatiaľ je to dobré. Vnímam ako požehnanie, že som mohol chytať v toľkých zápasoch. Mužstvo predo mnou hrá veľmi dobre, všetko klape. Som veľmi vďačný. Chcem zostať skromný a poctivo pracovať," skonštatoval podľa webu nhl.com 34-ročný Budaj, ktorý sa v druhej tretine blysol parádnym zákrokom hokejkou, keď zmaril tutovku Sebastianovi Ahovi zakončujúceho do odkrytej bránky.

"Vďakabohu, že z toho nebol gól. Treba byť vďačný za tento úspešný moment, lebo neprichádza príliš často," dodal Budaj, ktorý nastúpil už na svoj 42. zápas v ročníku v rámci "záskoku" za zranenú jednotku Jonathana Quicka. Má priemer 2,06 inkasovaného gólu, 91,9-percentnú úspešnosť zásahov a na konte 22 víťazstiev.

Zápas hviezd severoamerickej hokejovej NHL bude druhý rok po sebe bez slovenského zastúpenia. V poradí 62. ročník sa uskutoční v nedeľu v Staples Center v Los Angeles.

Súvisiace články