Skoro jasno
20°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Michal Handzuš to poriadne prehnal. Aký dostane trest?
Zdielať na

Michal Handzuš to poriadne prehnal. Aký dostane trest?

KOŠICE / V Košiciach odštartovala peklo na ľade ikona Banskej Bystrice - Michal Handzuš. Brutálnym spôsobom zranil domáceho hráča, Tomáša Hričinu.

Michal Handzuš v deviatej minúte súboja v Košiciach Tomáša Hričinu surovol zložil na ľad. Seba tak hneď v úvode poslal do šatne a domáceho útočníka rovno do nemocnice, kde sa podrobil CT vyšetreniu. MuDr. Jozef Kubašovský, lekár HC Košice, nemal dobré správy. "Vyšetrenie ukázalo, že sa jedná o pohmoždenie mäkkých častí hlavy a podvrtnutie krčnej chrbtice."

Handzuš prejavil ľútosť, no svoj skrat nepovažoval za brutálny faul. "Ani som nevyskočil, mal som dole ruky, ale určite bol v takej pozícii, že ma nevidel." Bude teraz zaujímavé sledovať počínanie disciplinárnej komisie. Tá bude mať po tomto duely dosť práce. Až štyria hráči v ňom dostali trest do konca zápasu. Barani síce svojou tvrdou hrou vzbudzovali rešpekt, no kapitán Košičanov, ktorý nepatrí k tým, ktorí v súboji uhnú má na to svoj názor. "Hrajú tvrdo, ale čisto by mali hrať, nie zákerne!" K zbytočnej nervozite však prispela aj rozhodcovská dvojica, po niektorých verdiktoch Ladislav Nagy, ktorý je stále v podmienke za napadnutie rozhodcu mal čo robiť, aby opäť nevybuchol. "Rozhodcovia to nezvládli. Takýto je slovenský hokej, nezvládajú situácie."

Súvisiace články