Jasno
13°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Slovan urobil prvý z dvadsiatich dôležitých krokov
Zdielať na

Slovan urobil prvý z dvadsiatich dôležitých krokov

BRATISLAVA / Uff, to bol ale hokej! Po zápase s Ufou si fanúšikovia Slovana konečne pozitívne vydýchli. Víťazstvo 4:1 a najmä dobrý výkon im vlievajú nádej, že boj o play-off v Kontinenálnej hokejovej lige v tejto sezóne ťažko skúšaný slovenský zástupca ešte nevzdal.

Najmä keď berú do úvahy, že belasí v utorok iba odštartovali megasériu desiatich domácich zápasov na prelome rokov.

"Hrali sme naplno od začiatku až do konca. Síce tam boli aj chybičky, ale to k hokeju patrí. Celú sezónu máme kolísavé výkony, čo sa odráža aj na diváckej priazni. Dôležitý je zisk troch bodov. Urobili sme prvý krok z približne dvadsiatich, ktoré nás ešte čakajú," vravel do novinárskych miktofónov obranca Slovana Bratislava Michal Sersen, ktorý si pripísal asistenciu pri prvom góle svojho tímu.

V utorok belasým v útoku zabrali najmä cudzinci v ich drese. Z jedenástich kanadských bodov, ktoré vygenerovali štyri góly v sieti hostí, patrilo až 8 cudzincom. Lídrom bol dvojgólový Kanaďan Jonathan Cheechoo. "Do zápasu sme vložili kus srdca. Hrali sme proti silnému súperovi, ale boli sme trpezliví. Bol to výborný tímový výkon. Musíme ho však potvrdiť v ďalších zápasoch," pripomenul tréner Miloš Říha.

Už v stredu čaká na jediného slovenského zástupcu v KHL ďalší domáci zápas - tentoraz proti štvrtému tímu Východnej konferencie Traktoru Čeľabinsk. Len po druhý raz v tejto sezóne sa stane, že Slovan odohrá dve stretnutia v rozpätí 24 hodín.

"Musíme sa dobre vyspať a nachystať sa na súpera rovnako ako v utorok na Ufu. Výkony nemáme stabilizované a je určite predčasné po jednom vydarenom zápase hovoriť, že je všetko v poriadku," opatrne dodal Sersen. Slovan má po 41 stretnutiach v KHL 2016/2017 na svojom konte 49 bodov (skóre 94:123) a v tabuľke Západnej konferencie mu patrí 11. miesto, za postupovou ôsmou priečkou do play-off aktuálne zaostáva o 11 bodov.

Súvisiace články