Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Budaj len raz inkasoval. Los Angeles aj tak prehrali
Zdielať na

Budaj len raz inkasoval. Los Angeles aj tak prehrali

BOSTON / Bez bodového zápisu zostali slovenskí hokejisti v nedeľňajších zápasoch NHL. Z minisúboja Zdeno Chára - Peter Budaj vyšiel lepšie bostonský kapitán, lebo jeho tím zvíťazil nad Los Angeles 1:0.

Budaj v bránke hostí podal výborný výkon a s úspešnosťou zásahov 96,7% sa stal treťou hviezdou zápasu. Tridsaťštyriročný banskobystrický rodák pustil za svoj chrbát iba jedinú z 30 striel domácich hráčov, keď v 5. min nemal šancu zareagovať na dorážku Kevina Hayesa po strele Colina Millera z pravého kruhu. 

Budajov náprotivok Tuukka Rask vychytal 34. shotout v kariére a štvrtý v tejto sezóne, čím sa vyrovnal dosiaľ najlepšiemu v tejto štatistike Devanovi Dubnykovi z Minnesoty. „Hráčov súpera sme udržali na dištanc od bránky. Okrem jedného teču v tretej tretine som videl všetky ich strely,“ upozornil Tuukka Rask na dôležitý faktor víťazstva na webe NHL. „Bol to náš štvrtý zápas za šesť a pol dňa a tí, ktorí boli na ľade, tam nechali všetko,“ uviedol tréner Los Angeles Darryl Sutter. V zostave nefiguroval Marián Gáborík, dôvodom absencie skúseného útočníka Kings bola podľa portálu NHL choroba.

​Hokejisti Chicaga natiahli víťaznú sériu na 5 stretnutí. Pred domácimi divákmi zdolali hráčov San Jose 4:1 bez slovenskej účasti na góloch. Marián Hossa ukončil zápas s 3 strelami, 2 pluskami a tiež zblokovanou strelou, Richard Pánik si pripísal jeden strelecký pokus a tiež mínusku.

Veľa hráme a cestujeme, ale sme dobre pripravení, preto sa aj ja cítim výborne,“ uviedol Scott Darling, ktorý 33 zákrokmi prispel k triumfu Blackhawks. 

Rovnakým skóre ako Chicago doma zvíťazil aj Winnipeg nad Coloradom. Fínsky mladík Patrik Laine si pripísal 18. gól sezóny a pridal aj dve asistencie, Marko Daňo nebodoval, ale počas 13:21 min na ľade dvakrát vystrelil a okrem toho bol aj na trestnej lavici. V polovici zápasu Daňo prihrávkou ideálne našiel Dustina Byfugliena, ale jeho pokus z dobrej pozície od ľavého kruhu Calvin Pickard skryl v lapačke. Portál NHL tento moment označil za zákrok zápasu.

V nedeľňajšom programe NHL sa predstavil aj Marek Hrivík, hoci za New York Rangers odohral len necelých 6 minút. Domáci zvíťazili nad hosťami z New Jersey 3:2 po nájazdoch, rozhodujúci premenil Kevin Hayes. Švédsky brankár v službách Rangers Henrik Lundqvist vychytal 389. víťazstvo v kariére, čím sa vyrovnal historicky najúspešnejšiemu európskemu brankárovi v NHL Dominikovi Hašekovi. „Je to výnimočná chvíľa,“ zareagoval Lundqvist.

Jaroslav Halák opäť chýbal v bránke New Yorku Islanders, jeho tím na domácom ľade hladko prehral s Ottawou Senators 2:6. „Ostrovania“ prehrali piaty zápas v sérii. Vo víťaznom tíme si po 3 body pripísali Zack Smith (2+1) a Mark Stone (1+2).

Udalosťou večera bolo aj deviate víťazstvo Columbusu v rade, ktoré bolo zároveň päťstým triumfom trénera Blue Jackets Johna Tortorellu v kariére. O triumfe Columbusu na ľade Vancouveru rozhodol 46 sekúnd po začiatku predĺženia obranca Seth Jones. „Tvrdá robota sa vypláca. Čím hráme konzistentnejšie, tým mám väčšiu radosť. Nebude to však večne, preto si to chcem užiť,“ povedal 58-ročný Tortorella, ktorý hranicu 500 víťazstiev v základnej časti dosiahol ako prvý v USA narodený tréner.

Súvisiace články