Zatiahnuté, dažďové prehánky
11°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Hokejový sviatok na Liptove. Domáci prekvapili Košičanov
Zdielať na

Hokejový sviatok na Liptove. Domáci prekvapili Košičanov

Zdroj: Magdaléna Nahálková

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ / Liptovský Mikuláš je po Nitre a Nových Zámkoch tretím mužstvom, ktoré zdolalo v tejto sezóne hokejovej Tipsport ligy Košice.

Favorit z východu odišiel v piatok z ľadu nováčika najvyššej súťaže s prehrou 1:3. Košičania nevyužili šancu dostať sa aspoň na chvíľu na čelo tabuľky pred Nitranov. Mikulášania zrejme pôjdu vyššie zo šiestej priečky po piatkovom kole.

V 27. min domáci po góloch Matúša Sukeľa a Andreja Lištiaka viedli 2:0. V 32. min síce Marek Bartánus znížil na 1:2, ale dve sekundy pred koncom druhej tretiny Andrej Laco zvýšil náskok Liptákov na 3:1, keď sa šikovne natlačil pred Miroslava Kopřivu. V 43. min mal Michal Kabáč možnosť zvýšiť domáci náskok na 4:1, ale trestné strieľanie v jeho podaní nebolo úspešné - Kopřiva si postrážil priestor medzi betónmi. Košickí hokejisti v závere už zápas nezdramatizovali, a tak po utorkovej prehre na ľade Fribourgu v Lige šampiónov (1:4) neuspeli ani v Liptove.

Hokej - Tipsport liga 2016/2017 - 12. kolo:

MHk 32 Liptovský Mikuláš - HC Košice 3:1 (1:0, 2:1, 0:0)
Góly: 16. M. Sukeľ (Kriška, Oravec), 27. A. Lištiak (A. Laco, M. Moravčík), 40. A. Laco - 32. M. Bartánus (Bicek, Boltun)
Vylúčení: 3:6 na 2 min, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Orolin, Vajach - Gajan, Gavalier, 2150 divákov

Liptovský Mikuláš: Križan - M. Šiška, Mezovský, Stehlík, Oravec, M. Moravčík, Kadlubiak, Brezniak, Bobček - Richard Huna, Róbert Huna, Rudolf Huna - M. Uram, M. Sukeľ, Kriška - A. Laco, Piatka, A. Lištiak - Kabáč, Stümpel, Števuliak
Košice: Kopřiva - Vašíček, Deyl, E. Šedivý, Jankovič, L. Matejka, Šmach, Michalčin - L. Nagy, Suja, Hričina - M. Bartánus, Boltun, Bicek - Tibor Varga, J. Milý, R. Hruška - Šoltés, T. Klíma, P. Bartoš

Súvisiace články