Zatiahnuté
24°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Nitra po sérii prehier zdvihla hlavu s Liptovským Mikulášom
Zdielať na

Nitra po sérii prehier zdvihla hlavu s Liptovským Mikulášom

Zdroj: Henrich Mišovič

NITRA / Majstrovská Nitra sa po dvoch prehrách pozviechala, v nedeľu si to v 11. kole najvyššej domácej hokejovej súťaže odniesol Liptovský Mikuláš, podľahol favoritovi na jeho ľade 1:4.

Zverenci Andreja Kmeča sa pritom gólovo naplno rozbehli až od polovice duelu. Pred vlastnými fanúšikmi otvoril skóre v 4. min v početnej výhode Branislav Mezei a keď hostia nevyužili niekoľko možnosti vyrovnať, domáci navodili rozhodnutie troma zásahmi v 31. - 36. min. Postarali sa o ne Marek Slovák, Henrich Ručkay a v presilovke Radoslav Macík. V záverečnej tretine Liptáci síce znížili v 53. min Rudolfom Hunom, v zásade sa však už iba dohrávalo. Nitra najprv v utorok inkasovala debakel 0:7 na severe Moravy od Vítkovíc v prvom dueli 1/16-finále Ligy majstrov a potom v piatok podľahla tiež vonku 2:5 Banskej Bystrici, čo bol je premiérový bodovo úplne nulový duel v tejto sezóne Tipsport ligy. Teraz sa vrátila na čelo pelotónu, má 27 bodov, druhé Košice o bod aj odohraný zápas menej. Liptovský Mikuláš v septembri tohto súpera zdolal doma 4:3 po samostatných nájazdoch, nedokázal na to nadviazať.

Hokej - Tipsport liga 2016/2017 - 11. kolo:

HK Nitra - MHk 32 Liptovský Mikuláš 4:1 (1:0, 3:0, 0:1)
Góly: 4. Mezei (Kutálek, H. Ručkay), 31. Marek Slovák (Blackwater, Laliberté), 34. H. Ručkay (Ordzovenský, M. Krištof), 36. Macík (P. König, J. Štefanka) - 53. Rudolf Huna (Róbert Huna)
Vylúčení: 4:6 na 2 min, presilovky: 2:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: M. Novák - Šefčík, Junek, 2288 divákov

Nitra: Michal Valent - Milam, M. Versteeg, Rais, Mezei, P. König, Ordzovenský, E. Piačka, Pupák - Laliberté, Marek Slovák, Blackwater - H. Ručkay, M. Krištof, Kutálek - Macík, J. Štefanka, Bajtek - Chalupa, L. Paukovček, Bene
Liptovský Mikuláš: A. Nagy - Mezovský, M. Šiška, Oravec, Bobček, M. Moravčík, Kadlubiak - Kadura, Róbert Huna, Rudolf Huna - M. Uram, M. Sukeľ, Kriška - A. Laco, Piatka, A. Lištiak - Kabáč, Stümpel, Števuliak - Brezniak

Súvisiace články