Polojasno
14°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Zbohom hokejka. Ľubo Višňovský kariéru ukončil oslavou
Zdielať na
Hokej

Zbohom hokejka. Ľubo Višňovský kariéru ukončil oslavou

BRATISLAVA / Prvú výplatu vo výške 10 tisíc korún dostal ešte pred dovŕšením plnoletosti ako hráč Slovana. Neskôr ako profesionálny hokejista zarobil milióny a vypracoval sa na hviezdu svetového formátu. Ľubomír Višňovský, miláčik hokejových fanúšikov, pre zdravotné problémy ukončil kariéru. V deň jeho 40. narodenín sa s ním prišiel rozlúčiť vypredaný štadión Ondreja Nepelu.

Na ľad sa postavili dva tímy legiend, ktoré osobne zostavil Ľubomír Višňovský zo špičkových slovenských hokejistov.

Málokomu sa podarí hrať počas jedného zápasu v dvoch tímoch. Ľubo si ale nevedel vybrať a tak zhruba v polovici vymenil dres Zlatých chlapcov za Legendy Slovana.

Rozlúčka i oslava

Štadión, kam sa prišla legenda rozlúčiť, bol úplne vypredaný. Fanúšikovia zo všetkých kútov Slovenska sa prišli rozlúčiť a zároveň osláviť Ľubomírovu štyridsiatku.

Počas rozlúčkového zápasu si fanúšikovia hokeja zaspomínali aj na jedného z najlepších kamarátov Ľuba Višňovského - Paľa Demitru.

"Mal som niečo v hrdle a nedalo sa. Tých ľudí, čo si zaslúžilo poďakovanie, je oveľa viac," priznal hokeljista.

Symbolický Stanley Cup

Snom Ľuba Višňovského bolo vyhrať Stanley Cup. Tento sen sa mu nesplnil, a preto mu jeden symbolický odovzdala na pamiatku manželka Katka s deťmi a rodičmi.

"Teším sa, že si manžela viac užijem doma, ale na druhej strane je mi veľmi ľúto, že ho beriem, keď ho ľudia majú tak veľmi radi. Že si ho beriem pre seba, ale zase zdravie mu už nedovolí hrať hokej," hovorí.

"Bolo to veľmi krásne, bolo to veľmi dojímavé a ďakujem všetkým priaznivcom hokeja, že vzdali takú úctu môjmu synovi," dodáva hokejistova mama Ľubomíra Višňovská.

Po zápase hokejista vzdal úctu aj najdôležitejším ženám jeho života. V pláne mal odovzdať kytice manželke a mame, ale na jednu z nich sa vrhla jeho dcéra. "Čo dodať? Pre mňa najkrajšie narodeniny, aké som mohol mať," uzavrel s úsmevom.

Zdielať na

Súvisiace články