Zatiahnuté
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Kohút chce Šatana ako koordinátora reprevýberov
Zdielať na

Kohút chce Šatana ako koordinátora reprevýberov

BRATISLAVA / Novozvolený prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja Martin Kohút sa krátko po nástupe do funkcie netajil tým, že chce využiť skúsenosti a meno Miroslava Šatana v prospech slovenského hokeja.

Konkrétne navrhoval ho na post generálneho manažéra reprezentačného "áčka". Mesiac po svojom zvolení Kohút pre denník Šport spresnil, ako si predstavuje pôsobenie kapitána majstrov sveta a víťaza Stanleyho pohára pri reprezentácii. Vravel, že si ho vie predstaviť ako koordinátora či riaditeľa práce pri všetkých slovenských národných tímoch. Nie teda ako manažéra priamo v A-tíme SR.

"Je pre mňa veľká manažérska výzva získať Mira Šatana a využiť jeho bohaté skúsenosti. Mal už viacero ponúk z domova, ale nevzal ich. Keďže hráčov máme rozlezených po celej Európe, potrebujeme vytvoriť systém a prepojenie medzi všetkými reprezentačnými výbermi. Od Šatana očakávam, že by mohol priniesť to najlepšie z toho, čo zažil, do nášho prostredia," uviedol Kohút pre Šport.

V rozsiahlejšom rozhovore sa prvý muž slovenského hokeja zmienil aj o svojej predstave nového zaradenia Róberta Pukaloviča v štruktúrach zväzu. Bývalý skvelý obranca doteraz pracoval ako generálny sekretár SZĽH, ale Kohút má s ním iný zámer. "Róbert rozumie súťažiam a vie ich riadiť. Doterajší športový riaditeľ Roman Štamberský sa stal členom výkonného výboru a už nemôže byť zväzovým pracovníkom. Práve jeho miesto by mohol zaujať Pukalovič. Chcem, aby bol väčšinou v teréne a aspoň raz do roka navštívil každý klub. Musí existovať kontakt medzi zväzom a hnutím," skonštatoval Kohút.

Na otázku, ako to bude s uvoľnenou pozíciou generálneho sekretára, 45-ročný ambiciózny manažér pre Šport odpovedal: "Hľadáme nového generálneho sekretára, do výberového konania sa prihlásili dvaja ľudia. Mená neprezradím. Výkonný výbor ho schváli 15. júla."