Zatiahnuté
15°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Marinčin burcuje. Po facke sa musíme čo najskôr prebrať
Zdielať na

Marinčin burcuje. Po facke sa musíme čo najskôr prebrať

PETROHRAD / Necelých 24 hodín po utorkovej prehre 1:5 s Nemeckom čaká na slovenskú hokejovú reprezentácia ma majstrovstvách sveta v Rusku zápas proti výberu Bieloruska, duel je naplánovaný na stredu 11. mája o 15.15 h SELČ.

Slováci doteraz na šampionáte získali z troch duelov šesť bodov, Bielorusi sú zatiaľ na nule, keď podľahli postupne Fínom, Američanom a Kanaďanom. Zverenci Zdena Cígera chcú čo najskôr zabudnúť na petrohradský zápas proti Nemcom, v ktorom sa postupne úplne "vytratili" z ľadu s ich súper si zaslúžene vybojoval víťazstvo.

"Utorkovú prehru s Nemeckom musíme hodiť za hlavu. Bielorusi hrajú veľmi nepríjemný hokej, dohrávajú súboje a kvalitne korčuľujú. Súpera si preštudujeme na videu a musíme sa poučiť. Bez toho, aby sme korčuľovali, na turnaji veľa vody nenamútime," uznal útočník Marek Bartánus, ktorý si v utorok pripísal asistenciu pri presnom zásahu Petra Cehlárika. "Musíme sa vrátiť k našej disciplinovanej hre, akú chalani previedli proti Francúzom. Chceme a musíme to zvládnuť. Musíme sa na to pripraviť úplne inak ako na utorkový súboj," poznamenal 20-ročný Žilinčan Cehlárik.

Podľa obrancu Martina Marinčina sa slovenský tím potrebuje po zlyhaní veľmi rýchlo prebudiť. "Dostali sme facku a musíme sa čo najskôr prebrať. Musíme čo najlepšie zregenerovať a dostať sa na správnu vlnu," poznamenal 24-ročný Košičan. Kapitán slovenskej reprezentácie Andrej Sekera po súboji proti Nemecku len neveriacky krútil hlavou nad výkonom celého mužstva. "Musíme čím skôr zabudnúť na utorok a pripraviť sa na Bielorusov. Tí sú technicky aj korčuliarsky vyspelí, bude to pre nás náročný duel," povedal skúsený obranca.



Slovensko a Bielorusko doteraz odohrali 30 zápasov. Osemnásť z nich sa skončilo triumfom hokejistov spod Tatier, jedenásťkrát boli úspešnejší Bielorusi a jedno stretnutie sa skončilo nerozhodne. V sezóne 2015/2016 Slováci triumfovali v oboch vzájomných súbojoch - v decembri vo švajčiarskej Arose 4:1 a vo februári v Žiline 2:1. Tím SR uspel aj v ostatnom meraní síl na MS: v Ostrave 2015 vyhral v základnej B-skupine 2:1 po predĺžení.

SLOVENSKO - BIELORUSKO 30 zápasov - 18 víťazstiev - 1 remíza - 11 prehier, skóre: 83:51

Súvisiace články