Zatiahnuté, dažďové prehánky
11°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Kanaďania zahriali ľad, Bielorusov rozdrvili o osem gólov
Zdielať na

Kanaďania zahriali ľad, Bielorusov rozdrvili o osem gólov

MOSKVA / Hokejisti Kanady bez akýchkoľvek ťažkostí zvíťazili 8:0 nad Bielorusmi v pondelkovom stretnutí v rámci základnej B-skupiny v Petrohrade na svetovom šampionáte v Rusku.

Kanaďania v prvej tretine prekonali bieloruskú obranu len raz, v druhej časti však svojim súperom nasúkali štyri góly a v záverečnom dejstve pridali ďalšie tri presné zásahy. Do štatistík sa najvýraznejšie zapísal útočník Matt Duchene (1+2), ďalšie sexteto získalo po dva kanadské body. Mužstvo "krajiny javorového listu" je lídrom B-skupiny s deviatimi bodmi, Bielorusi klesli na posledné miesto. V pondelok je v "béčku" na programe ešte súboj Fínsko - USA (19.15 h SELČ).

MS B-skupina (Petrohrad):

Bielorusko - Kanada 0:8 (0:1, 0:4, 0:3)
Góly: 17. Brassard (Perry, Duchene), 22. Perry (R. Murray), 24. O’Reilly (Jenner, Ceci), 32. Duchene (Brassard, Ceci), 32. T. Hall (McDavid), 42. O’Reilly (Duchene, Scheifele), 50. M. Stone (Scheifele), 54. Matheson (Gallagher, McDavid)
Vylúčení: 5:3 na 2 min, presilovky: 0:3, oslabenia: 0:1, rozhodovali: Gebei (Maď.), Wiegand - Fluri (obaja Švaj.), Lhotský (ČR)

Súvisiace články