Jasno
24°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Hokejisti sa rozlúčili s divákmi víťazstvom 3:1 nad Dánskom
Zdielať na

Hokejisti sa rozlúčili s divákmi víťazstvom 3:1 nad Dánskom

BRATISLAVA / Slovenská hokejová reprezentácia zvíťazila nad Dánskom 3:1 v sobotňajšom prípravnom zápase v Bratislave v seriáli Euro Hockey Challenge.

Pre obe mužstvá to bola generálka na majstrovstvá sveta, ktoré sa v piatok 6. mája začnú v ruských mestách Moskva a Petrohrad.

Zverenci Zdena Cígera začali dobre, už v závere prvej minúty otvoril skóre Libor Hudáček a o ďalších 17 sekúnd sa do streleckej listiny zapísal aj Vladimír Dravecký. Tretí zásah pridal v 7. min obranca Andrej Meszároš. Dánom sa podarilo skorigovať v 31. min zásluhou Mortena Greena. Od tohto okamihu sa už stav nezmenil.

V pätnástom vzájomnom súboji s Dánmi si Slováci pripísali jedenásty triumf, piaty za sebou. Rovnakého súpera zdolali aj vo štvrtok v Skalici (4:3 po predĺžení).

Euro Hockey Challenge - Bratislava:

Slovensko - Dánsko 3:1 (3:0, 0:1, 0:0)
Góly: 1. L. Hudáček (Viedenský), 2. Dravecký (T. Marcinko, J. Mikuš), 7. Meszároš (Réway, Daňo) - 31. M. Green (Christensen)
Vylúčení: 3:3 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0, rozhodovali: Baluška, J. Konc - Tvrdoň, Výleta (všetci SR), 8247 divákov

Slovensko: Konrád - Meszároš, Sersen, Marinčin, Sekera, Graňák, J. Mikuš, Švarný, Jaroš - M. Bakoš, Réway, Daňo - Jurčo, Viedenský, L. Hudáček - Dravecký, T. Marcinko, M. Bartánus - T. Hrnka, A. Šťastný, Lušňák
Dánsko: Dahm - Nicolas Jensen, J. Jensen, M. Lauridsen, Lassen, D. Nielsen, O. Lauridsen, Mads Bödker - Hansen, Aagaard, Ehlers - Niclas Jensen, M. Madsen, Storm - Christensen, M. Green, Bjorkstrand - Bau Hansen, Starkov, Poulsen

Lepší začiatok stretnutia si Slováci ani nemohli želať - v závere úvodnej minúty sa k puku dostal na ľavej strane L. Hudáček a nedal Dahmovi šancu - 1:0. O 17 sekúnd neskôr už tím SR viedol 2:0, z pravého kruhu pohotovo vypálil Dravecký. Zverenci Cígera mali na ľade veľkú prevahu a v 7. min ju korunovali tretím gólom - Réway "vyzval" Meszároša a jeho príklep skončil za Dahmom. Aj v ďalšom priebehu úvodnej časti mali Slováci niekoľko príležitostí, ale skóre sa už nezmenilo.

Prevahu mala slovenská reprezentácia tiež v druhej tretine, no skórovať sa im nepodarilo ani v početnej výhode. Boli to Dáni, ktorí v 31. min zakombinovali v útočnom pásme a pokus Christensena usmernil za Konrádov chrbát M. Green - 3:1. Pred druhou prestávkou nepochodil na jednej strane Viedenský, na opačnej Niclas Jensen.

Tretie dejstvo prinieslo niekoľko šancí na oboch stranách, ale brankári z nich neinkasovali. Konrád v 48. min previedol niekoľko kvalitných zákrokov v rýchlom slede. V 53. min Marko Daňo nepremenil trestné strieľanie, keď ho predtým fauloval Nicolas Jensen. V závere pri power-play súpera nezakončil presne do prázdnej bránky Jurčo.

Súvisiace články