Jasno
23°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Dáni ukázali Slovákom, že treba hrať naplno 60 minút
Zdielať na

Dáni ukázali Slovákom, že treba hrať naplno 60 minút

SKALICA / Pre Júliusa Hudáčka to po dvoch tretinách vo štvrtok v Skalici vyzeralo na shutout a pre slovenských hokejistov na vysoké víťazstvo nad Dánskom.

Ibaže stačila päťminútová nekoncentrácia v treťom dejstve a severania z hrozivých 0:3 vyrovnali na 3:3. Napokon o slovenskom víťazstve rozhodlo predĺženie, ktoré trvalo iba 25 sekúnd.

"Hrali sme 50 minút dobre, až na tú päťminútovú presilovku, tam to bolo trochu laxné. Mali sem tam dať gól na 4:0 a bol by pokoj. Musíme sa poučiť a hrať naplno 60 minút," skonštatoval brankár slovenského výberu Július Hudáček. Gólman švédskeho Örebra veľmi chcel svoje mužstvo podržať, ale rýchle dánske góly v tretej tretine prekvapili aj jeho. "Dve tretiny Dáni nemali nič, iba jedno oslabenie a v ňom dve alebo tri strely. Bol som potom trošku zmrznutý, ale veľmi som chcel mužstvo podržať," dodal J. Hudáček.

Martin Bakoš odohral v príprave na majstrovstvá sveta v Rusku úvodný zápas a hneď v prvom útoku po boku Martina Réwaya, a tiež Marka Daňa až do momentu v tretej tretine, keď Daňo odstúpil. Strelec rozhodujúceho zásahu Liberca vo finále play-off českej extraligy dosiahol v presilovke utešený gól a pripísal si i dve asistencie vrátane tej na víťazný gól Andreja Meszároša v predĺžení. Nečudo, že sa mu ušiel honor najlepšieho hráča slovenského mužstva a gratulácia od Žigmunda Pálffyho.