Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Nitra v sérii favoritom, Žilinčania ale sľubujú hrýzť
Zdielať na

Nitra v sérii favoritom, Žilinčania ale sľubujú hrýzť

NITRA / Po dlhých desiatich rokoch si hráči Nitry a Žiliny zmerajú sily vo vyraďovacej časti najvyššej domácej hokejovej súťaže.

Rovnako ako v sezóne 2005/2006 aj tentoraz vstúpia do série v pozícii favorita hokejisti spod Zobora. Tí v aktuálnom ročníku obsadili v základnej časti druhé miesto s deväťbodovým odstupom na majstrovské Košice, Žilinčania skončili v dlhodobej súťaži na 7. pozícii. Oboch súperov delí rovnako ako pred desiatimi rokmi päť priečok v tabuľke po základnej časti. V semifinále play-off v sezóne 2005/2006 prekvapujúco uspeli hokejisti spod Dubňa, ktorí napokon získali majstrovský titul. Zaujímavosťou je, že obaja súperi sa pred tohtosezónnym play-off lúčili so základnou časťou vzájomným duelom v 54. kole Tipsport ligy: Nitra v nedeľu zvíťazila v Žiline 2:0.

"Prehrali sme 0:2, ale pre divákov to bol dobrý hokej. Hralo sa hore-dole a šance sme mali aj my. Verím, že sme si góly ušetrili na play-off. V ňom musíme mať lepšiu efektivitu a najmä si dať väčší pozor na vylúčenia. Nitra má totiž výborné presilovky," povedal pre hokej.sk žilinský útočník Lukáš Handlovský, v základnej časti najproduktívnejší hráč "vlkov".

Hlavný tréner Žiliny Milan Jančuška sa teší na súboje proti Nitre. "Cieľ sme splnili, sme v play-off. Tešíme sa z toho a chcem sa poďakovať divákom, ktorí za nami cestujú i vonku. Som rád, že si Žilina užije po dlhšom čase play-off a tešíme sa na Nitru. Tá je favoritom, ale my sme 'vlci' a budeme hrýzť," odkázal kouč Jančuška súperovi.

Tím spod Zobora si pred štvrťfinále nepripúšťa inú možnosť ako postup do 2. kola vyraďovacej časti. "Play-off je vždy inou súťažou a bude to vyzerať inak ako v poslednom vzájomnom zápase. Sami nevieme, čo máme očakávať. Doma chceme určite získať dve víťazstvá a do Žiliny cestovať za stavu 2:0 na zápasy. V každom prípade očakávame veľmi ťažké stretnutia. Žilina má veľmi dobré mužstvo s výborným brankárom," povedal pre hokej.sk útočník Nitry Marek Slovák. Okrem nedeľňajšieho triumfu 2:0 v Žiline dosiahli hokejisti Nitry proti tomuto súperovi ďalšie tri víťazstvá, dvakrát sa z troch bodov tešili "vlci".

Prvé dve stretnutia série sa uskutočnia 11. a 12. marca v Nitre, ďalšie dve 15. a 16. marca v Žiline. Prípadný piaty súboj uvidia fanúšikovia pod Zoborom 19. marca, následne 21. marca žilinské publikum. Ak ani po šiestich dueloch nebude známy postupujúci tím, definitívne rozhodnutie padne 23. marca v Nitre.

Súvisiace články