Zatiahnuté
15°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Jaroslav Halák si napriek zraneniu pripísal 200. víťazstvo
Zdielať na

Jaroslav Halák si napriek zraneniu pripísal 200. víťazstvo

NEW YORK / Slovenský hokejový brankár Jaroslav Halák pre zdravotné problémy nedochytal zápas tímu New York Islanders v zámorskej NHL proti Pittsburghu (2:1), ale do štatistík si pripísal jubilejné dvojsté víťazstvo v profilige.

  Tridsaťročný Bratislavčan predviedol dovedna 31 úspešných zákrokov, no 4:22 min pred koncom riadneho hracieho času odišiel z ľadu so zranením dolnej časti tela. Zdravotnú indispozíciu utrpel pri pokuse zneškodniť strelu obrancu súpera Trevora Daleyho. Nahradil ho Thomas Greiss, ktorý si až do konca zápasu udržal čisté konto a tým aj 2 body pre svoj tím. Tréner Jack Capuano sa krátko po zápase ešte nechcel vyjadrovať k zdravotnému stavu slovenského brankára.

Jaroslav Halák premiérovo chytal v NHL v sezóne 2006/2007 v klube Montreal Canadiens. Neskôr pôsobil v St. Louis, Washingtone a od leta 2014 je v tíme New York Islanders. Okrúhly dvojstý triumf si pripísal v 367. súboji profiligy. Zaujímavosťou je, že hranicu 200 odchytaných víťazstiev dosiahol Halák ako prvý slovenský brankár a ako 80. gólman v histórii súťaže. Naposledy rovnaké jubileum dosiahol v januári Craig Anderson z Ottawy. Neohrozeným lídrom tejto štatistiky je so 691 triumfami Martin Brodeur.

Súvisiace články