Polojasno
12°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Watson putoval pod sprchy. Zaútočil na hlavu Marka Daňa
Zdielať na

Watson putoval pod sprchy. Zaútočil na hlavu Marka Daňa

WINNIPEG / Duel Winnipegu proti Nashvillu (2:4) v zámorskej hokejovej NHL nepriniesol len premiérový bod slovenského útočníka Marka Daňa vo farbách Jets.

Mladý Slovák v druhej tretine inkasoval nepríjemný zákrok od súperovho útočníka Austina Watsona. Dvadsaťštyriročný americký krídelník zasiahol slovenského reprezentanta ramenom do tváre a dostal za to trest do konca duelu. Marko Daňo zostal poriadne otrasený ležať na ľade, ťažko sa z neho dvíhal až po chvíli. To už Watson kráčal do šatne.

Hostia v tom čase viedli 2:1 a počas päťminútovej presilovky si vypracovali niekoľko šancí, vyrovnať sa im však nepodarilo. V 54. min síce po asistencii Marka Daňa skorigoval Jacob Trouba na 2:3, ale Predators si už víťazstvo nenechali ujsť. "Ubránili sme sa pri dlhom oslabení a to bolo veľmi dôležité. Dodalo nám to silu do ďalších minút stretnutia a napokon sme ho zvládli," povedal po zápase obranca hostí Roman Josi, ktorý na ľade strávil 28:43 min.

Hostia z Nashvillu pokračujú v parádnej jazde z ostatného obdobia, keď zabodovali v 13. zápase v sérii. S bilanciou 9 víťazstiev - 4 prehry po predĺžení či nájazdoch si utvorili nový klubový rekord. Predators zatiaľ naposledy prehrali 9. februára s lídrami súťaže Washingtonom Capitals. "Hrali sme dobre a zlepšovali sa počas zápasu. Páči sa mi naša hra v tomto období, odohrali sme dobrý zápas na ľade súpera," pochválil svoj tím Peter Laviolette z lavičky Nashvillu.

Súvisiace články