Skoro jasno
20°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Dva góly Gáboríka znamenali víťazný obrat proti Chicagu
Zdielať na

Dva góly Gáboríka znamenali víťazný obrat proti Chicagu

NEW YORK / Takmer dva mesiace čakal slovenský hokejista Marián Gáborík na dvojgólovú noc v tomto ročníku NHL a dočkal sa v poslednú novembrovú sobotu.

Skúsený krídelník sa výrazne zaslúžil o víťazstvo Los Angeles nad Chicagom 3:2 po predĺžení. Po dvoch tretinách viedli hostia zo Chicaga s Mariánom Hossom v zostave v STAPLES Center 2:0, ale po 52 sekundách tretej časti zavelil k obratu najproduktívnejší hráč Kings Jeff Carter. Potom prišli Gáboríkove chvíle. V 55. min po chybe obrancu Brenta Seabrooka sa dostal k puku Anže Kopitar, zadovkou našiel Gáboríka a slovinsko-slovenská spolupráca opäť po čase zafungovala - 2:2. V tretej minúte predĺženia opäť Kopitar poslal Gáboríka do brejku a slovenský útočník sa v nájazde proti Scottovi Darlingovi nepomýlil - 3:2. Gáborík odohral 17:28 min a dva góly dosiahol z troch striel na bránku. Svoju sezónnu bilanciu si vylepšil na 5 gólov a 2 asistencie a stal sa treťou hviezdou.

"Nepripúšťali sme si, že ten zápas môžeme prehrať. Neboli sme nastavení na prehru, ale na to, že sa vrátime do zápasu," povedal Gáborík pre server NHL.

Na strane obhajcov trofeje Marián Hossa strávil na ľade 16:47 min a prezentoval sa jednou strelou. Marko Daňo tentoraz nenastúpil. Útočník Blackhawks Patrick Kane predĺžil svoju neuveriteľnú sériu zápasov s minimálne bodom na konte už na devätnásť. Jeho gól a asistencia síce tentoraz jeho tímu nepomohli k víťazstvu, ale vďaka nim sa dostal na čelo historického rebríčka najviac bodujúcich Američanov v za sebou nasledujúcich stretnutiach v NHL pred dvojicu Eddie Olczyk - Phil Kessel. Kane sa na dva zápasy priblížil k Bobbymu Hullovi, ktorý v sezóne 1971/72 v drese Chicaga bodoval v 21 po sebe idúcich dueloch.

Súvisiace články