Polojasno
17°
Bratislava
Bonifác
14.5.2024
Nemeček staronovým prezidentom, získal 58 zo 104 hlasov
Zdielať na

Nemeček staronovým prezidentom, získal 58 zo 104 hlasov

BRATISLAVA / Prezidentom Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) bude aj v nasledujúcom funkčnom období Igor Nemeček. Rozhodlo o tom hlasovanie delegátov na štvrtkovom 8. volebnom kongrese SZĽH v Bratislave. Nemeček zdolal svojho oponenta Richarda Lintnera v tajnej voľbe v pomere platných hlasov 58:45.

Kongres Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) do roku 2019 potvrdil na poste prezidenta Igora Nemečka. "Ďakujem všetkým za svoj hlas. Verím, že keď budem o štyri roky pod drobnohľadom, tak z nášho programu a vyhlásenia splníme všetko, čo si určíme," povedal bezprostredne po voľbe Nemeček. Ten si za členov výkonného výboru vybral Dušana Mráza, Lukáša Machalu, Róberta Luptáka, Róberta Švehlu, Tibora Turana a Martina Kohúta. Do dozornej rady sa dostali Ľubomír Vaic, Andrej Gmitter a Ivan Droppa, šéfom DR bude Gmitter.

Pred samotnou voľbou prezidenta delegáti kongresu SZĽH rozhodovali o návrhoch na zmenu stanov, podľa ktorého by nemohli hlasovať zástupcovia komisií SZĽH, čo však neprešlo. Potrebná bola dvojtretinová väčšina hlasov. Návrh predložili zástupcovia HK Nitra. "Pre nás je to principiálny problém, pretože členov komisií si vyberá vedenie SZĽH a podľa predpokladov je jasné, že budú voliť toho, kto ich zamestnáva," povedal nový riaditeľ klubu z Nitry Miroslav Kováčik. Potrebnú nadpolovičnú väčšinu hlasov získali menšie úpravy v súťažnom, disciplinárnom i prestupovom poriadku SZĽH. Po novom napríklad bude koniec prestupového obdobia totožný s dňom posledného kola základnej časti, najneskôr však 15. februára.

Kongres SZĽH krátko popoludní schválil rozpočet organizácie na rok 2015. Za hlasovalo 107 zo 112 prítomných delegátov.

Igor Nemeček dostal 58 hlasov:

Podporovatelia Richarda Lintnera boli z výsledku volieb sklamaní, pozrite si ich reakcie:

sita

Súvisiace články