Skoro jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Višňovský podporuje Lintnera vo voľbách na post šéfa SZĽH
Zdielať na

Višňovský podporuje Lintnera vo voľbách na post šéfa SZĽH

BRATISLAVA / Kandidatúru na post prezidenta Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) ohlásili doterajší šéf Igor Nemeček, ktorého na kongrese SZĽH 25. júna vyzve v boji o tento post bývalý reprezentant a majster sveta z roku 2002 Richard Lintner.

Práve 37-ročného druhého menovaného vo voľbách podporuje jeho exspoluhráč zo slovenského národného tímu a tiež držiteľ zlata z MS v Göteborgu Ľubomír Višňovský.

"Potrebujeme mladú krv, potrebujeme niečo nové, niečo zmeniť, zlepšiť prácu s mládežou i systém. Myslím si, že Rišo je dosť skúsený i chalani okolo neho, ktorí hrali svetový hokej. Myslím si, že by sa to dalo. Dúfajme, že horšie to už nebude," vyjadril sa na utorkovom stretnutí s médiami Ľ. Višňovský a na túto tému pokračoval: "S Rišom komunikujem, párkrát sme si volali, ja stojím za ním. Povedal som mu, že keby som skončil s aktívnou činnosťou na ľade, určite by som mu chcel nejako pomôcť, pracovať pri ňom. On povedal, že by bol rád."

Tridsaťosemročný topoľčiansky rodák zároveň pochválil výkony a výsledky slovenskej "dvadsiatky", ktorá si na prelome rokov v Kanade vybojovala víťazstvom nad rovesníkmi zo Švédska 4:2 bronz na svetovom šampionáte tejto vekovej kategórie. "Juniori prekvapili, bolo to veľmi príjemné. Pozeral som ich zápasy, hrali veľmi slušný hokej. Až na úvodný duel s Kanadou (0:8, pozn.), ktorá bola iný level, boli chlapci vyrovnaným súperom pre každého, aj lepší," doplnil Višňovský.

Súvisiace články