Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Chicago vyrovnalo sériu s Tampou Bay na 2:2. Hossa asistoval
Zdielať na

Chicago vyrovnalo sériu s Tampou Bay na 2:2. Hossa asistoval

CHICAGO / Slovenský hokejista Marián Hossa prispel vo štvrtom finále play off zámorskej NHL asistenciou k výhre Chicaga nad Tampou Bay 2:1.

Bitka o hokejový grál tak bude mať minimálne šesť pokračovaní, duel číslo päť je v sobotu v Tampe. Víťazný gól si v stredu pripísal Brandon Saad, ktorý sa presadil v 47. min po individuálnej akcii. V domácom drese chytal spoľahlivo Corey Crawford, ktorý zneškodnil 24 striel hráčov Tampy. Marián Hossa odohral v drese Chicaga 21 minút, pripísal si dve strely, štyri bodyčeky a jednu asistenciu, trinástu v tohtoročnom play-off. Pre Slováka to bol jeho sedemnásty bod vo vyraďovacej časti 2015.

Prvýkrát od prvej minúty nastúpil v tohtoročnom play-off v bránke Lightning dvadsaťročný Andrej Vasilevskij. Jednotka Ben Bishop, ktorý mal už v predchádzajúcich dueloch zdravotné problémy, nebol ani na striedačke. Tampa opäť hrala na sedem obrancov a trinásť útočníkov. Tréner Chicaga Joel Quenneville urobil pred duelom pár zmien v zostave, prvýkrát dostal šancu Kimmo Timonen, ktorý nahradil v obrane Kylea Cumiskeyho, v útoku hral za Bryana Bickella zasa Kris Versteeg.

Finále hokejového Stanleyho pohára (hrá sa na 4 víťazstvá):

Chicago Blackhawks - Tampa Bay Lightning 2:1 (0:0, 1:1, 1:0) - stav série: 2:2
Góly: 27. Toews (Sharp, MARIÁN HOSSA), 47. Saad (P. Kane) - 32. Killorn (V. Filppula, Stamkos)
Vylúčení: 4:3 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0, strely na bránku: 19:25, rozhodovali: McCauley, Sutherland - Heyer, Racicot, 22 354 divákov

Súvisiace články