Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Najkrajší moment sezóny v Česku? Famózna lapačka nášho Mareka Čiliaka!
Zdielať na

Najkrajší moment sezóny v Česku? Famózna lapačka nášho Mareka Čiliaka!

BRNO / Tak to bola iná paráda! Niet divu, že si ju fanúšikovia hokeja za riekou Moravou zvolili za najkrajší moment nedávno skončenej extraligovej sezóny. A na rováši ho má slovenský gólman Komety Brno Marek Čiliak!

Člen širšieho kádra našej reprezentácie sa stal víťazom diváckej ankety Zlatá prilba Sencor o najkrajší moment, respektíve akciu hokejovej sezóny v Česku.

Hráči Litvínova absolútne nechápali...

V sedmičke finalistov, ktorí vzišli z víťazov mesačných ankiet, mal Čiliak dokonca dva svoje zákroky. Najviac hlasov, až 30,66 percenta, napokon dostal jeho zákrok lapačkou proti strele útočníka neskôr majstrovského Litvínova Kamila Piroša. Ten sa už tešil z gólu, no ešte viac Karel Kubát, ktorý mu puk do čistej šance poslal. Obaja nechápali, čože sa to vlastne stalo...

Veru nevypadol!

"Cítil som, že mám puk v lapačke. Nebol som si však istý, či mi nevypadol a neskončil v sieti. Našťastie som ho udržal," vrátil sa k divácky najatraktívnejšiemu okamihu sezóny Čiliak. 25-ročný brankár pôvodom zo Zvolena figuroval aj v nominácii Vladimíra Vůjtka na majstrovstvá sveta v Česku, ale sám dal po narodení synčeka prednosť rodine pred účasťou na blížiacich sa MS.

Nielen prvý, ale aj tretí!

Druhý skončil v divácky populárnej ankete v práve skončenom ročníku Tipsport extraligy brankár Litvínova Pavel Francouz, ktorému sa podarilo streliť gól cez celú dĺžku klziska (aj keď až po uplynutí hracieho času). Získal 26,69 percenta hlasov. Čiliak obsadil aj tretie miesto zákrokom, ktorým vychytal litvínovského veterána Martina Ručinského. Vyslúžil si za to podporu 12,86 percenta fanúšikov. Informuje o tom klubový portál Komety Brno, tretieho najlepšieho tímu hokejovej sezóny 2014/2015 v Česku.

Brankár Marek Čiliak_Kometa Brno

brnenskadrbna.cz

Súvisiace články