Skoro jasno
20°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Keď je Laco v bráne... Famózny zákrok nášho gólmana v KHL!
Zdielať na

Keď je Laco v bráne... Famózny zákrok nášho gólmana v KHL!

ASTANA / Práve on má veľkú zásluhu na tom, že kazašský Barys Astana trápi v osemfinále play-off KHL favorizovaný Avangard Omsk. Náš reprezentačný gólman Ján Laco si počas tejto série, ktorá má prekvapujúci priebeh, dvakrát udržal čisté konto a v poslednom súboji zaujal aj jedným fantastickým zákrokom!

V nedeľu prispel 26 úspešnými zákrokmi k víťazstvu Barysu v pomere 4:1 a zároveň k vyrovnaniu stavu série na 3:3. Kľúčový bol určite jeho neskutočný kúsok z polovice tretej tretiny.

Zákrok z kategórie úžasných!

Omsk v tom čase prehrával 1:2 a domácich priklincoval pred Lacovu bránku. Avangard si vypracoval stopercentnú gólovú príležitosť. Tú mal Anton Kurjanov, na ktorého zívala odkrytá väčšia časť svätyne Astany. Po svojej strele mal už určite nutkanie dvíhať od radosti ruky nad hlavu, no - nebol dôvod! O to sa postaral Ján Laco, ktorý vykúzlil málo vídaný zákrok svojou širokou brankárskou hokejkou a puk do siete nepustil.

Bol to ďalší dôkaz, že sa počas play-off KHL nachádza v skvelej forme. Veď úspešnosť zákrokov má takmer 95 percent a priemer inkasovaných gólov na zápas si drží pod 1,7! Na Jána Laca sa Barys Astana bude značne spoliehať aj v utorok v rozhodujúcom siedmom súboji v Omsku. Ten je na programe o 14:30 h nášho času.

Brankár_Ján Laco_Barys Astana

vesti.kz

Súvisiace články