Zatiahnuté
12°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Hamerlík obetoval svoje rameno. Pri kľúčovom zákroku sa zranil
Zdielať na

Hamerlík obetoval svoje rameno. Pri kľúčovom zákroku sa zranil

Zdroj: čtk

TŘINEC / Slovenský brankár Peter Hamerlík zákrokom v predĺžení zachránil Třincu sezónu, o pár minút neskôr potom v rozstrele samostatných nájazdov ju predĺžil jeho spoluhráč Vladimír Dravecký.

Hamerlík zastavil puk po tutovke litvínovského Martina Ručinského pri žŕdke na bránkovej čiare, čo potvrdil po dlhom študovaní aj videorozhodca. Pri zákroku si však vykĺbil rameno a jeho ďalšia účasť vo finálovej sérii s Litvínovom je otázna.

"Puk bol za mnou možno pol metra. Videl som, že ide do bránky, tak mi preblesklo hlavou, že ho musím nejakým spôsobom chytiť. Tak som sa zohol, hodil sa. A už ako som dopadal, tak som cítil, že som si priľahol ruku. A rameno vyskočilo. Bol som si na nejakých 90 percent istý, že som puk chytil ešte na čiare. Videl som, že nebol v bránke. Ruku som dal natesno, všetko bolo v rýchlosti. Samozrejme, nikdy neviete, ako to bude vyzerať na videu," uviedol v rozhovore pre web českého denníka Sport Hamerlík.

Po zápase odviezli oporu Třinca vo finále do nemocnice. Slovenský brankár si však najskôr počkal na výsledok zápasu. Sanitka síce prišla hneď, ale musela čakať. "V šatni na ležadle mi dali ruku do polohy, aby to veľmi nebolelo. Chcel som vydržať, ako dopadne stretnutie. Zostávalo pár minút a potom nájazdy. Tak som si povedal, že to vydržím. Aj lekár hovoril, že vyhodené rameno nie je žiadne ohrozenie života, tak som sa pozeral na televíziu v šatni," doplnil pre iSport.cz Hamerlík, ktorého museli vyslobodzovať z výstroja. Čo sa dalo, to pri vyzliekaní rozstrihli. Po röntgene v nemocnici mu rameno vrátili späť do správnej polohy. Dĺžku absencie však nechce prezradiť: "Nemôžem to povedať, také informácie sa nevypúšťajú. Je to na hrane. Nejako extrémne to nebolí, uvidíme, ako sa to bude vyvíjať."

Súvisiace články