Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Zarobil si! Tréner Calgary s päťdesiattisícovou pokutou za bitku
Zdielať na

Zarobil si! Tréner Calgary s päťdesiattisícovou pokutou za bitku

CALGARY / Tréner hokejistov Calgary Flames Bob Hartley dostal pokutu vo výške 50-tisíc dolárov. Podľa názoru disciplinárneho oddelenia NHL je práve kormidelník "plameňov" zodpovedný za incident v závere druhého zápasu série play-off s Vancouverom.

Oba tímy chcú veľmi zdolať veľkého rivala a na ľade je často napätá atmosféra. V predposlednej minúte piatkového súboja za stavu 4:1 mal Vancouver na dosah ukončenie šnúry siedmich domácich prehier po sebe v play-off a vyrovnanie série, keď sa na ľade strhla hromadná bitka. Brankár Eddie Läck chytil strelu, po strkaniciach sa do šarvátky zapojili celé päťky. Najväčšími bitkármi boli domáci Brad Richardson a hosťujúci Matt Stajan. Obranca Flames Deryk Engelland si zo šarvátky odniesol 42 trestných minút, celkovo v jednej chvíli rozdali rozhodcovia 132 trestných minút.

"Nebolo to o posielaní odkazu pre ďalší zápas. Je to play-off, máme v tíme ostrých chlapcov, súper tiež. Nerobil by som z toho žiadnu vedu," obhajoval sa na tlačovej besede Hartley.

sita

Disciplinárna komisia s ním nesúhlasila, v NHL sú bitky v posledných sekundách zakázané. Hartley mal konať tak, aby sa predišlo podobným situáciám. Za rovnaký incident dostal kouč už počas sezóny 2013/2014 pokutu 25-tisíc dolárov. Financie z trestu dostane špeciálne konto hráčskej asociácie NHLPA.

Súvisiace články