Jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Daňo sa stal druhou hviezdou v prestrelke proti Edmontonu
Zdielať na

Daňo sa stal druhou hviezdou v prestrelke proti Edmontonu

COLUMBUS / Hokejový útočník Marko Daňo z Columbusu sa stal druhou hviezdou piatkového zápasu NHL proti Edmontonu, ktorý Blue Jackets vyhrali 5:4 po samostatných nájazdoch.

Bývalý hráč Dukly Trenčín a Slovana Bratislava strelil gól a pridal asistenciu. Daňo sa presadil už v 43. sekunde zápasu, dosiahol piaty presný zásah v sezóne. Neskôr pridal aj desiaty bod za asistenciu pri góle Scotta Hartnella. O výhre Blue Jackets rozhodol v rozstrele v piatej sérii Alexander Wennberg. Oilers prehrali siedmy duel v rade, Martin Marinčin odohral v ich drese vyše 20 minút.

Z presného zásahu sa pôvodne tešil aj Richard Pánik z Toronta, keď v prvej tretine v presilovke znižoval na ľade Calgary na 1:2. Gól bol ale napokon pripísaný Riellymu. Pri prehre 3:6 s Flames odohral Pánik vyše 14 minút. Calgary vyhralo piaty zápas z posledných šiestich. Maple Leafs sú v poslednom čase na ľadoch súperov bezzubí.

Brankár Andrew Hammond bol veľkou prekážkou tentoraz pre hráčov New Yorku Islanders, v piatok mala opora Ottawy 34 úspešných zákrokov a Senators vyhrali 2:1. Hammond ani v desiatom štarte v NHL neprehral v riadnom hracom čase (9-0-1) a neinkasoval viac ako dva góly. Senators vyhrali desiatykrát z posledných dvanástich duelov. Islanders nepomohlo ani 26 úspešných zákrokov Jaroslava Haláka a prehrali tretí domáci duel v sérii. Ľubomír Višňovský prihrával na jediný gól tímu z Long Islandu, odohral vyše 18 minút.

Dallas vyhral vo Washingtone vďaka úspešným presilovkám 4:2, Stars využili tri početné výhody. Anaheim ukončil trojzápasovú sériu prehrier v Minnesote, kde uspel 2:1.

Súvisiace články