Oblačno
13°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Gáborík strelil 20. gól v sezóne! Derby ovládli Rangers
Zdielať na

Gáborík strelil 20. gól v sezóne! Derby ovládli Rangers

DENVER / Slovenský hokejista Marián Gáborík z Los Angeles otvoril dvadsiatym gólom v sezóne skóre stretnutia NHL na ľade Colorada.

Hosťujúci Kings vyhrali 5:2, bodovali v štvrtom zápase v rade a momentálne zaostávajú o bod za postupom do play-off. "Najlepšie hráme, ak nám ide o život," skonštatoval útočník Justin Williams. V drese LA nechýbal ani Andrej Sekera, ktorý raz ohrozil domácu bránku a zaznamenal dva plusové body, no na prvý bod v novom drese po prestupe z Caroliny stále čaká.

V newyorskom derby sa v bránke Islanders objavil Jaroslav Halák, ktorý kryl 20 z 22 striel. Islanders viedli 1:0, v 43. min však rozhodol o výhre Rangers 2:1 kanonier Rick Nash prekvapivou strelou z pravej strany modrej čiary. "Bol to šťastný gól. Chcel som najskôr len nahodiť puk do tretiny, ale potom som zistil, že môžem obsadiť modrú čiaru," povedal Nash, ktorý skóroval 39. raz v sezóne. Jeho strela sa do bránky odrazila od Ryana Stroma. "Takáto prehra nás veľmi mrzí. Myslím si, že sme hrali lepšie ako oni. Ale máme ešte veľa zápasov do konca základnej časti a musíme v nich získavať body," povedal Halák. Jeho spoluhráč Ľubomír Višňovský odohral takmer 20 minút a trikrát ohrozil gólmana Camerona Talbota.

Pevnejšie na priečkach zaručujúcich účasť v play-off sa usadili hráči Bostonu, ktorí vyhrali v priamom boji o poslednú postupovú priečku vo Východnej konferencii v Ottawe 3:1. Kapitán Bruins Zdeno Chára odohral vyše 23 minút. "Stále máme pred sebou 17 zápasov, jeden aj proti Bostonu, tak verím, že postúpime," povedal center Ottawy Kyle Turris. Boston však chytil formu a vyhral šesť z posledných ôsmich stretnutí.

Marko Daňo bol pri výhre Columbusu 4:3 nad Carolinou. Počas 15 minút na ľade síce nebodoval, ale bol aktívny a zaznamenal šesť hitov. Odsedel si aj dve minúty na trestnej lavici za sekanie.

Súvisiace články