Jasno
18°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Daňo rozhodol o výhre Columbusu ukážkovým banánom!
Zdielať na

Daňo rozhodol o výhre Columbusu ukážkovým banánom!

NEW YORK / Marko Daňo rozhodol o víťazstve hokejistov Columbusu 3:2 nad New Jersey v sobotňajšom stretnutí NHL.

Daňo strelil v 30. minúte svoj štvrtý gól v sezóne, ktorý bol v konečnom účtovaní víťazný. Columbus vďaka tomu zastavil čiernu sériu siedmich prehier v rade. Daňov gól, ktorého strela vyletela rýchlo z bránky, musel potvrdiť až videorozhodca. Slovenský útočník strávil na ľade viac ako 13 minút.

Zo slovenských hokejistov bodoval aj Marián Hossa, ktorý sa asistenciou podieľal na jedinom góle Chicaga v riadnom hracom čase. Blackhawks napokon zdolali Edmonton 2:1 po samostatných nájazdoch. Hossa bol v 54. minúte pri akcii, z ktorej obranca Brent Seabrook strelou od modrej vyrovnal na 1:1. Hossa odohral takmer 20 minút, štyrikrát vystrelil. V drese Edmontonu nastúpil Martin Marinčin a absolvoval takmer 23 minút.

Dvojica z Detroitu Tomáš Tatar s Tomášom Jurčom nebodovala a ich tím prehral na domácom ľade s Calgary 2:5. Tatar zaznamenal počas 19 minút tri strely, Jurčo počas takmer 13 minút jeden pokus na bránku. Dva góly víťazov dosiahol bývalý hráč Detroitu - český útočník Jiří Hudler.

V piatok sa predstavil aj obranca Andrej Meszároš, jeho Buffalo prehralo 2:3 s Ottawou. Meszároš strávil na ľade viac ako 16 minút a raz vystrelil na bránku.