Jasno
15°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Chára strelil šiesty gól v sezóne, Meszároš sa zranil
Zdielať na

Chára strelil šiesty gól v sezóne, Meszároš sa zranil

BOSTON / Zo siedmich slovenských hokejistov, ktorí sa predstavili v sobotňajšom desaťzápasovom programe NHL, bodoval iba kapitán Bostonu Zdeno Chára.

Andrej Meszároš z Buffala sa zranil, Jaroslav Halák na Floride nedostal šancu v bránke New York Islanders.

Hokejisti Bostonu Bruins zvíťazili nad Philadelphiou Flyers 3:2 po predĺžení a posilnili si šancu na účasť v play-off. Zdeno Chára poslal v 8. min tím do vedenia šiestym presným zásahom v tejto sezóne. "Letci" však potom otočili nepriaznivý stav, ale pätnásť sekúnd pred koncom tretej tretiny Brad Marchand vyrovnal a ten istý hráč vo štvrtej minúte predĺženia rozhodol o triumfe domácich. Philadelphia prehrala s Bostonom aj tretí duel v tomto ročníku. Chára odohral 22:16 min.

O výhre Floridy nad New Yorkom Islanders rozhodol v samostatných nájazdoch Jonathan Huberdeau. Hviezda Islanders John Tavares strelil v riadnom hracom čase 32. gól v sezóne, čo je jeho osobný rekord. V zostave Panthers chýbal pre chorobu Tomáš Kopecký. Ľubomír Višňovský z Islanders ohrozil domácu bránku dvakrát počas vyše 22 minút pobytu na ľade. V bránke tímu z Long Islandu debutoval Čech Michal Neuvirth.

Góly z hokejok šiestich rôznych hráčov znamenali výhru St. Louis v Toronte 6:1. Maple Leafs prehrali druhý duel v rade, Blues ukončili päťzápasovú sériu u súperov tretím víťazstvom. Richard Pánik v drese Toronta odohral takmer 16 minút. Rovnakým pomerom 6:1 vyhral Washington doma nad Buffalom. Kapitán Capitals Alexander Ovečkin si upevnil pozíciu najlepšieho strelca súťaže, keď strelil už 44. gól. Nicklas Bäckström vyrovnal klubový rekord Michala Pivoňku v počte asistencií (418). Andrej Meszároš súboj nedohral pre zranenie v hornej časti tela.

Veľmi dobré výkony predviedli brankári Semion Varlamov z Colorada, Marc-Andre Fleury z Pittsburghu a Carey Price z Montrealu, ktorí v sobotu neinkasovali a pomohli svojim tímom k výhram. Fleuryho ani raz neprekonali hráči Los Angeles, súboj v Kalifornii rozhodol v prospech Penguins v 62. min P. Hörnqvist. Pittsburgh pritom nehral ofenzívne, na bránku Kings vyslal len osemnásť striel. Marián Gáborík bol najaktívnejším strelcom zápasu, za chrbát Fleuryho neprešiel ani jeden z jeho šiestich pokusov. Nepresadil sa ani Andrej Sekera. Štyrikrát ohrozil Varlamova z Colorada útočník Marko Daňo z Columbusu, on a ani jeho spoluhráči nenašli na ruského brankára recept. Varlamov dosiahol piatu nulu v sezóne a osemnástu v kariére. Jarome Iginla dosiahol 1121. bod kariéry a v historickej tabuľke kanadského bodovania ligy je už na 43. mieste. Price z Montrealu pomohol siedmym shutoutom sezóny k výhre 2:0 nad Arizonou.

Súvisiace články