Zatiahnuté, dážď
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Oh Godla! Denis si získal pozornosť fanúšikov i novinárov
Zdielať na

Oh Godla! Denis si získal pozornosť fanúšikov i novinárov

TORONTO / Brankár Denis Godla v Kanade na prelome rokov 2014 a 2015 nielen výraznou mierou pomohol slovenskému hokejovému výberu k zisku bronzu na juniorskom svetovom šampionáte, no výkonmi výrazne pútal pozornosť na všetkých frontoch.

Počas MS hráčov do 20 rokov si fantastickými zákrokmi často vyslúžil ovácie kanadského publika. Po skončení finálového zápasu ho organizátori vyhlásili za najužitočnejšieho hráča celého turnaja, na ľadovej ploche vyčnieval viac ako domáceho hviezdy, niektoré už etablované v profesionálnej NHL. Devätnásťročný rodák z Kežmarku Denis Godla sa stal najlepším gólmanom šampionátu podľa akreditovaných novinárov i na základe rozhodnutia direktoriátu turnaja.

Vedenie šampionátu vyhlásilo za najlepšieho obrancu Rusa Vladislava Gavrikova a útočníka Maxa Domiho z Kanady. Do All-Star tímu sa okrem Godlu dostal aj švédsky bek Gustav Forsling a kvarteto Kanaďanov - v útoku okrem M. Domiho aj Sam Reinhart a Connor McDavid a v obrane Josh Morrissey.

Denis Godla síce neskončil najvyššie ani v hodnotení úspešnosti zásahov (92,56 %) či v rebríčku priemeru inkasovaných gólov na jeden duel (2,76), no výrazne dominoval v počte úspešných zásahov - zneškodnil neuveriteľných 224 striel súperov, za jeho chrbát preniklo iba 18 pukov z 242 pokusov.

Súvisiace články