Oblačno
17°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Súperom Slovákov bude Kanada. Dáni dostali osmičku!
Zdielať na

Súperom Slovákov bude Kanada. Dáni dostali osmičku!

TORONTO / Bez favorizovaných Američanov, ale aj bez obhajcov titulu Fínov budú boje o medaily na majstrovstvách sveta v hokeji do 20 rokov v kanadských mestách Toronto a Montreal.

Rozhodli o tom piatkové štvrťfinálové zápasy. Američania podľahli Rusom 2:3 a Fíni Švédom 3:6. Väčším prekvapením je prehra Čechov so Slovákmi 0:3. V záverečnom štvrťfinálovom súboji domáci Kanaďania rozdrvili Dánov 8:0 a spoločne so Švédmi zatiaľ kráčajú turnajom len s víťazstvami v riadnom hracom čase. O finále sa v nedeľu pobijú dvojice Švédsko - Rusko (22.00 h SEČ) a Kanada - Slovensko (2.00 h SEČ už v pondelok).

Kanaďania opäť nepripustili úvahy na čo len drobnú zápletku. Sympatického nováčika z Dánska pred zaplnenými tribúnami v torontskom Air Canada Centre (18 448 divákov) definitívne zlomili v polovici zápasu, keď Lawson Crouse a Connor McDavid zvýšili na 3:0 a 4:0. Kanaďania v doterajších piatich zápasoch na turnaji nastrieľali 29 gólov a inkasovali iba štyri. Do semifinále na MS do 20 rokov sa prebojovali po sedemnásty raz v sérii. Po piatich zlatonosných rokoch 2005 - 2009 však odvtedy mladé "javorové listy" získali iba jeden bronz v roku 2012. Doma to chcú jednoznačne zmeniť.

"Kanada bola pre nás príliš ťažkým súperom. Rýchlosť domácich, fyzická prevaha a skvelé posúvanie puku boli na nás priveľa. Zabilo nás to," uviedol Olaf Eller, tréner Dánska. "Je to ako splnený sen zahrať si v takomto zápase. Atmosféra bola fascinujúca, ale to sme tak trochu od našich fanúšikov aj čakali,“ cituje server šampionátu útočníka Kanady Connora McDavida, ktorý má celkovo na konte 2 góly a 7 asistencií. "Je to náš najlepší hráč na turnaji,“ povedal o McDavidovi krídelník Max Domi.

Súvisiace články