Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Zápas o všetko! Slováci sa tešia na štvrťfinále s Českom
Zdielať na

Zápas o všetko! Slováci sa tešia na štvrťfinále s Českom

MONTREAL / Slovenskí hokejoví reprezentanti do 20 rokov sa už tešia na piatkové štvrťfinále na majstrovstvách sveta v Montreale s výberom Česka.

Oba tímy sa dôverne poznajú, stretli sa v príprave pred šampionátom v Peterborough, kde Slováci vyhrali 3:1. Oba tímy potvrdili svoj postup do štvrťfinále až vo svojich posledných zápasoch v základných skupinách. Slováci mali istotu už v utorok, Česi až na Silvestra. Slovenskí hráči strávili posledný deň roka 2014 bez zbytočnej nervozity a v pokoji.

Prvý cieľ sme postupom do štvrťfinále splnili. Všade okolo nás je pozitívna atmosféra a to celý kolektív len posilňuje. Veríme si a to je veľmi dôležité. V posledný deň roka 2014 sme sa čakali, kto bude náš súper vo štvrťfinále. Samozrejme, najlepší z potenciálnej trojice by boli Švajčiari, ale vyberať si nemôžeme. Vyšlo to na Česko a keď chceme ísť na turnaji ďalej, musíme ich zdolať. Hrali sme s nimi v príprave, a tak poznáme akým systémom hrajú. Veľmi sa tešíme na štvrťfinále,“ uviedol v rozhovore pre web Slovenského zväzu ľadového hokeja Christián Jaroš.

Osemnásťročný zadák švédskej Luley je oporou výberu Ernesta Bokroša. Vo švédskej najvyššej súťaži dostáva ako mladík dostatok priestoru, v Montreale odohral za Slovensko štyri zápasy. V štatistikách mu svietia jedna asistencia a štyri trestné minúty. "Tempo hry je na tomto turnaji vysoké, ale keď ho porovnám so švédskou ligou, tá je o niečo rýchlejšia. Na druhej strane nie je na kanadskom a užšom klzisku toľko času na manévrovanie s pukom. Preto ho netreba pridlho držať na hokejke, ale ihneď posúvať jednoducho spoluhráčom dopredu,“ uviedol pre HockeySlovakia.sk osemnásťročný Košičan.

Slováci vedia, kde majú svoje rezervy. Vo štvrťfinále s Českom chcú nedostatky odstrániť. "Dva dni voľna nám padli vhod a teraz sa plní síl tešíme na Česko, ktoré chceme zdolať,“ dodal Jaroš.

Súvisiace články