Skoro jasno
25°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Rodina a kamaráti sa rozlúčili s Mirom Hlinkom (†42)
Zdielať na

Rodina a kamaráti sa rozlúčili s Mirom Hlinkom (†42)

TRENČÍN / Hokejové Slovensko sa dnes lúčilo s hokejovým zlatým chlapcom Mirom Hlinkom. V roku 2000 priniesol striebro z Petrohradu, v roku 2002 zlato Z Göteborgu a sériu uzavrel v roku 2003 helsinským bronzom.

S Mirom Hlinkom sa v Trenčíne rozlúčili stovky ľudí, aj mnohé športové osobnosti, jeho spoluhráči a kamaráti. Nechýbali samozrejme ani najbližší.

"Bol to môj kamarát od malička. Prešli sme si celou kariérou. Stalo sa niečo, čo sa stať nemalo," povedal Ján Pardavý.

Nebol vo svojej koži

To, prečo si večne usmiaty hokejista vzal život nedokáže pochopiť nikto z jeho najbližších.

"Bol to veselý chalan, vždy s dobrou náladou. Mal som ho v reprezentácii, hrávali sme spolu. Bol to pre mňa veľmi dobrý kamarát," opisuje Hlinku Róbert Švehla.

"Posledné dva roky som na ňom videl, že nie je vo svojej koži. Muselo ho niečo trápiť, muselo to byť niečo vážne," myslí si Pardavý.

Listy na rozlúčku

Miroslav Hlinka spáchal v samovraždu v nedeľu, v byte v banskej Bystrici. Tam pôsobil ako asistent trénera. V momente, keď ho našli, mu už nedokázali pomôcť. VIAC ČÍTAJTE TU: Miroslav Hlinka (†42) sa obesil, v byte našli listy na rozlúčku

"Vôbec nebolo na ňom vidieť, že by mal nejaké problémy alebo sa trápil," hovorí Richard Zedník.

Jeho smrť zaskočila aj hokejistov, ktorí s ním boli denne v kontakte. Podľa ich slov nič nenaznačovalo tomu, že by mal spáchať samovraždu. Rozlúčka trvala necelých pätnásť minút. Potom hokejistovo telo previezli na kremáciu.

Súvisiace články