Polojasno
21°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Hokejista Ščurko obžalovaný z vraždy na súd neprišiel
Zdielať na

Hokejista Ščurko obžalovaný z vraždy na súd neprišiel

KOŠICE / Už na budúci pondelok mal krajský súd rozhodnúť v kauze hokejistu Ladislava Ščurka, obžalovaného z vraždy rozhodcu Mareka Liptaja. Športovec ale zrejme za mreže tak skoro nepôjde.

19 bodných rán

Hokejista Ladislav Šcurko mal vraždiť ešte v roku 2008. Podľa prokurátora na odpočívadle medzi Košicami a Prešovom dobodal hokejového rozhodcu Mareka Liptaja. Telo sa našlo zahrabané v lese pri Kežmarku. 

Rozsudok si hokejista vypočul už dva razy. Posledné slovo však bude mať až krajský súd. Plánované pojednávanie však zmarilo Ščurkove zranenie.

Športovca odsúdil okresný súd v roku 2012 na 8 rokov. Odvolací súd ale tento rozsudok zrušil a vrátil späť na okresný súd. Druhý verdikt bol miernejší. Za vraždu rozhodcu poslal hokejistu za mreže na 6 rokov.

Zranil sa

Ani s týmto rozsudkom nebol spokojný, odvolal sa on aj prokurátor. "Bol by som zlým obhajcom, keby som sa neodvolal, hoci tento rozsudok je prijateľnejší, ako ten predchádzajúci," vyjadril sa vtedy obhajca hokejistu. 

Definitívne mal rozhodnúť odvolací súd budúci týždeň. Ščurko sa však pri zápase zranil a plánované pojednávanie odročil. Hokejistu totiž čaká operácia kolena. A to práve v deň, kedy sa malo rozhodovať o jeho odvolaní.

"Má roztrhnuté väzy, ktoré si spôsobil svojou športovou činnosťou.  A bol už plánovane objednaný na operáciu, ktorá sa bude konať na traumatologickej klinike," povedal obhajca Alexander Farkašovský. 

Krajský súd požiadavku akceptoval, pojednávanie zrušil a odročil na neurčito.

Súvisiace články