Jasno
22°
Bratislava
Bonifác
14.5.2024
V závere hrôzy štyri góly! Čaká Slovákov boj o záchranu?
Zdielať na

V závere hrôzy štyri góly! Čaká Slovákov boj o záchranu?

MINSK / Ohlasy zahraničných médií po pondelňajšom stretnutí Slovensko - Francúzsko (3:5) v základnej A-skupine na 78. majstrovstvách sveta v ľadovom hokeji v bieloruskom Minsku:

L'Équipe (Fr.): "Francúzsko vyhralo druhý zápas na turnaji. Napriek manku 1:3 v úvode poslednej tretiny Les Bleus našli spôsob, ako napokon zvíťaziť o dva góly. Tím urobil ďalší krok k zotrvaniu medzi elitou a eventuálne si pootvoril dvere do štvrťfinále."
Sports.fr (Fr.): "Les Bleus zdolali Slovensko! Po víťazstve nad Kanadou prišiel v pondelok ďalší husársky kúsok tímu. Francúzi sa rýchlo oklepali z prehry s Talianskom."
IIHF: "Francúzsko skórovalo v záverečnej tretine štyri góly, na ktoré súper nenašiel odpoveď."
iSport.cz (ČR): "Šok pre Slovákov! Na MS proti Francúzsku stratili náskok a zase prehrali."
iDnes.cz (ČR): "Slováci zlyhali proti Francúzsku, v závere hrôzy dostali štyri góly."

V súboji s Francúzmi viedli Slováci dvakrát o dva góly, súper však v tretej tretine dokázal vyrovnať, keď potrestal nedisciplinovanosť slovenských hráčov kvartetom gólov, a potom aj zavŕšiť obrat.

Namiesto štvrťfinále boj o záchranu?

Podľa trénera Vladimír Vůjtka po pondelkovom nezdare nemožno v súvislosti s tímom SR hovoriť o postupe do štvrťfinále. "Je to pre mňa ťažko pochopiteľná prehra. V polovici tretej tretiny to vyzeralo, že duel pohodlne dotiahneme do víťazného konca. Potom sme šli 'do troch' a Francúzi využili početnú výhodu. Nám po tomto okamihu už chýbali sily na zvrat. Neboli sme schopní skórovať ani v presilovke o dvoch hráčov. Teraz nás čaká tvrdý boj o záchranu. Výsledky nie sú dobré, aj keď nehráme zle. Dnes sa okrem prvej 'lajny' nepresadil nik, to bolo rozhodujúce. Máme tu dvanásť nováčikov a toto môže ovplyvniť ich psychiku. Musíme pracovať na tom, aby sme chlapcov vrátili na úroveň spred týždňa," uviedol skúsený hokejový odborník zo severomoravských Klimkovíc.

Súvisiace články