Zatiahnuté
12°
Bratislava
Roland
9.5.2024
HUSTE.tv štartuje už v pondelok vysielanie semifinále play off
Zdielať na

HUSTE.tv štartuje už v pondelok vysielanie semifinále play off

KOŠICE / Od 8. marca, keď začalo Slovnaft play off Tipsport extraligy, sme na HUSTE.tv videli 19 duelov. Ich zostrihy videlo vyše 200 tisíc divákov a záujem o hokej v tomto období stále narastá! Nasleduje semifinále a tam je možné vidieť minimálne 8 a maximálne 14 stretnutí. Všetky samozrejme aj na HUSTE.tv!

Košice i Piešťany sa spoliehajú na kvalitných brankárov

Kým hokejisti HC Košice sú v semifinále extraligy ostrieľanými dlhoročnými harcovníkmi, ich súperi v boji o finále z Piešťan majú so stretnutiami o titul skúsenosti len z vlaňajška. Semifinálová séria sa začne v pondelok 24. marca o 17.00 h v košickej Steel aréne. Piešťanci aj v druhom roku svojho pôsobenia medzi elitou postúpili do semifinále, vlani si v ňom vylámali zuby na neskoršom majstrovi zo Zvolena. Košičania odohrajú už devätnástu semifinálovú sériu play-off v najvyššej slovenskej súťaži, vo štvorke chýbali len v rokoch 2000 a 2001. Tento rok sú v nej trinásty rok bez prerušenia. Košice sa s Piešťanmi v doterajšej histórii Tipsport extraligy stretli dvanásťkrát, deväť zápasov sa skončilo výhrou mužstva z východu republiky, trikrát uspeli hráči z kúpeľného mesta. V tejto sezóne vyhrali oceliari s výnimkou prvého zvyšných päť vzájomných duelov.

Košice vstúpia do semifinálovej série s Piešťanmi v pozícii favorita. Na postup do najlepšej štvorky potrebovali len štyri stretnutia s Martinom. Od 13. marca sa víťazi základnej časti pripravovali na semifinále, ich súperi sú trocha viac rozohraní, posledný súboj päťzápasovej štvrťfinálovej série s Popradom odohrali v pondelok 17. marca. Oba tímy mali teda dostatok času na regeneráciu a prípravu.

Košickí fanúšikovia čakali v sérii s Martinom väčšie gólové nádielky.


Mužstvo sa v ofenzíve nepresadzovalo, na postup to stačilo. Semifinálové zápasy však už budú o inom. Košičanom vedia zabrať všetky štyri formácie. "Jeden - dva dni na oddych sú fajn, šesť - sedem dní medzi sériami beriem, ale takto je tá pauza dlhá. Ak vyhráte sériu 4:0, je to super, ale tých jedenásť dní čakania mne osobne nevyhovuje," priznal Richard Jenčík a pokračoval: "Máme svoj cieľ a musíme ísť za ním. Takže našou úlohou je postúpiť aj cez Piešťany. V play-off to nie je len o jednom - dvoch útokoch. S Martinom nám zabrali všetky štyri. Potom to má aj súper skrz taktiky a bránenia ťažšie, nestačí mu sústrediť sa na jednu - dve formácie. Tieto stretnutia sú aj o netradičných strelcoch, ak to potiahne celý tím, tak je tu oveľa vyšší predpoklad úspechu."

Oba tímy sa spoliehajú na kvalitných brankárov.

Košice pred play-off posilnil Rastislav Staňa, k dispozícii je aj skúsený Alexandr Hylák. V piešťanskej bránke podávali vo štvrťfinále dobré výkony Tomáš Tomek a po ňom Martin Šúrek. Piešťanci chcú Košičanov poriadne potrápiť. "Budú to veľmi náročné zápasy, v ktorých sa určite len tak ľahko nevzdáme a rozhodne svoju kožu nepredáme lacno. Očakávam, že to bude z našej strany zodpovedná hra, vychádzajúca zo zabezpečenej obrany a, samozrejme, vyhrá ten, kto dá viac gólov. Myslím si, že môžeme potrápiť favorizované Košice," povedal útočník Piešťan Václav Stupka.

Druhé semifinále medzi Nitrou a Banskou Bystricou sa začne v stredu 26. marca pod Zoborom.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.