Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
VIDEO. Kolaps aj v NHL! Peverleyho srdce našťastie naskočilo...
Zdielať na

VIDEO. Kolaps aj v NHL! Peverleyho srdce našťastie naskočilo...

DALLAS / Pre kolaps útočníka Dallasu Richa Peverleyho priamo na striedačke počas prvej tretiny nedohrali pondelkový zápas zámorskej hokejovej NHL medzi domácimi Stars a Columbusom. Z úvodnej tretiny ubehlo 5 minút a 50 sekúnd, keď Peverley stratil vedomie po návrate z ľadu.

Tréner Ruff zareagoval bleskovo

Tréner Lindy Ruff zavolal urýchlene lekára a zdravotný personál odpadnutého hráča preniesol do šatne Dallasu. Tam mu poskytli prvú pomoc vrátane umelého dýchania. Tímu okolo lekára Gila Salazara sa na prvý pokus podarilo obnoviť hráčov srdcový rytmus.

"Veľmi som sa zľakol. Moja prvá reakcia okrem preľaknutia bola, že treba rýchlo zavolať pomoc. Keď spadol, v tom momente som sa prestal zaujímať o zápas, aj o čokoľvek iné. Jediné dôležité bolo zavolať lekára a pomôcť mu. Za seba hovorím, že niečo podobné by som už nechcel zažiť," povedal Ruff na tlačovej besede.

Chcel sa dokonca vrátiť na ľad!

"Urobili sme štandardné úkony, aby sme hokejistu priviedli k vedomiu. Potom nastal transport do nemocnice za plného vedomia. Tam som sa s ním neskôr rozprával a pamätal si všetko, čo sa stalo. Chcel sa dokonca vrátiť späť na ľad medzi spoluhráčov," uviedol Gil Salazar, člen medicínskeho tímu University of Texas Southwestern Medical Center. Stretnutie Dallasu s Columbusom prerušili v čase 6:23 min, keď Peverleyho spoluhráči búchaním hokejok o mantinel dávali rozhodcom signál, že sa stalo niečo vážne a nemôžu pokračovať. O náhradnom termíne zatiaľ nerozhodli.

Je v stabilizovanom stave

31-ročnému strednému útočníkovi Richovi Peverleymu už pred sezónou diagnostikovali nepravidelný srdcový tep. O jeho aktuálnom zdravotnom stave informovalo vedenie NHL vo svojom vyhlásení. "Hráča Dallasu Peverleyho odviezli do nemocnice. Je v stabilizovanom stave a darí sa mu dobre. Stretnutie muselo byť odložené vzhľadom na emocionálne vypätie hráčov oboch tímov v súvislosti s tým, čo sa stalo Peverleymu. Ospravedlňujeme sa fanúšikom, že nevideli zápas, ale veríme, že pochopia našu situáciu."

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Hokej_NHL_tabuľa_Peverley kolaps

isifa.com

Súvisiace články