Oblačno
13°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Meszároš sa sťahuje do Bostonu. Zahrá si s Chárom
Zdielať na

Meszároš sa sťahuje do Bostonu. Zahrá si s Chárom

BOSTON / Slovenský hokejový obranca Andrej Meszároš si v zámorskej NHL opäť zahrá so Zdenom Chárom v jednom tíme.

Dvadsaťosemročného zadáka vymenila Philadelphia do Bostonu v závere prestupového obdobia za právo výberu v treťom kole draftu. Potvrdil to The Hockey News.

Meszároš a Chára sa vo februári predstavili v reprezentácii SR na XXII. zimných olympijských hrách v Soči, po vyradení v súboji o postup do štvrťfinále sa ich cesty rozišli. V NHL hrali obaja za Ottawu Senators. V posledných dňoch sa množili špekulácie o výmene, ktoré sa teraz potvrdili.

Bruins chcú práve rodákom z Považskej Bystrice "zaplátať" dieru po zranenom Dennisovi Seidenbergovi, ktorý si v januári potrhal väzy v pravom kolene. Šírka kádra môže byť pre Boston dôležitá na ceste do finále play-off. Nemecký zadák tvoril defenzívnu dvojicu s Chárom, takže obrana "medveďov" utrpela výraznú stratu. Okrem Seidenberga zaradilo vedenie Bostonu na listinu dlhodobo zranených hráčov aj útočníka Marca Savarda, čím si uvoľnilo viac ako 4 milióny USD pod platovým stropom a môžu pokryť posledné mesiace Meszárošovej šesťročnej zmluvy na 24 miliónov dolárov.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

sita

Súvisiace články