Skoro jasno
11°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Gáborík odchádza z Columbusu ku kráľom do Los Angeles
Zdielať na

Gáborík odchádza z Columbusu ku kráľom do Los Angeles

LOS ANGELES / Slovenský hokejista Marián Gáborík sa po roku opäť sťahuje, Columbus Blue Jackets ho vymenili do Los Angeles Kings.

Stalo sa tak necelé dve hodiny pred koncom prestupového obdobia v zámorskej súťaži. Blue Jackets ako náhradu získali Matta Frattina, druhokolový a podmienečný treťokolový draftový výber, ktorý vstúpi do platnosti, ak sa podarí Kings postúpiť do 2. kola play-off alebo so Slovákom predĺžia zmluvu.

"Králi" mali o Gáboríka záujem už dlhší čas, ale rokovania sa naplno rozbehli až v stredu. Trenčan sa v lete stane neobmedzeným voľným hráčom. Vinou zranení odovzdáva tímu za 7,5 milióna dolárov na túto sezónu primálo, nastúpil iba na 22 zápasov, v ktorých strelil šesť gólov a pridal osem asistencií. Práve plat bol poslednou problémovou otázkou, napokon sa obe strany dohodli, že jeho časť si ponechajú na svojich pleciach Blue Jackets.

Tridsaťdvaročný krídelník putoval do Columbusu z New Yorku Rangers počas vlaňajšej sezóny krátko pred koncom prestupového obdobia. Do NHL prenikol v drese Minnesoty v roku 2000, kde pôsobil do sezóny 2008/2009. Na konte má 791 zápasov základnej časti s bilanciou 342 gólov a 346 asistencií.

Gáborík by mal pomôcť ofenzíve Kings. Len tri tímy z NHL 2013/2014 dali menej gólov ako Los Angeles. V priemere dali "králi" 2,32 gólu na zápas. K dohode o ofenzívnej pomoci medzi oboma klubmi neprišlo prvýkrát. V roku 2012 získalo Los Angeles z Columbusu Jeffa Cartera a potom aj vďaka jeho prínosu vybojovalo Stanleyho pohár. Informácie zverejnili weby TSN a NHL.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

sita

Súvisiace články