Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
VIDEO. Sekera okorenil návrat do Buffala víťazným gólom
Zdielať na

VIDEO. Sekera okorenil návrat do Buffala víťazným gólom

BUFFALO / Veľký návrat do Buffala vo štvrtok absolvoval slovenský hokejový obranca Andrej Sekera. V súčasnosti už hráč konkurenčnej Caroliny sa v hale First Niagara Center predstavil prvýkrát od júnovej výmeny z organizácie Sabres, v ktorej strávil viac ako šesť sezón a za Buffalo odohral 339 duelov základnej časti NHL a ďalších osem v play-off.

"Zmena je niekedy potrebná. Mám pocit, že sa mi výmenou otvorilo viac možností, ktoré sa snažím využívať a odovzdať maximum v každom zápase. V Buffale som strávil veľa rokov a spomienky mi nikto nevezme," priznal Andrej Sekera v rozhovore pre Buffalo News. Krátky príchod do známeho prostredia okorenil Prievidžan víťazným gólom v 50. min, ku ktorému pridal pri víťazstve 5:3 aj dve asistencie.

Pred duelom slovenský obranca prežíval špeciálne pocity. "Pred a po zápase som sa nevyhol spomienkam, veď tu skoro každého dobre poznám. Ale taký je biznis, teraz som už hráčom Caroliny. Buffalo však zostalo v mojej hlave aj srdci," pokračoval Andrej Sekera, ktorého veľmi potešil triumf súčasného zamestnávateľa. Hurricanes totiž zaostávajú za miestom v play-off o tri body. "Začal sa veľký boj o postup do vyraďovacej časti a každý triumf je dôležitý. Všetci pracujeme na tom, aby sme pred olympijskou pauzou hrali čo najlepšie a získali čo najviac bodov," priznal 27-ročný bek, ktorého už len jeden bod delí od vyrovnania osobného 29-bodového maxima zo sezóny 2010/2011.

V ročníku 2013/2014 strelil už osem gólov

Pridal 20 asistencií. "Viem, čo na ľade dokážem a aké sú moje prednosti či slabiny. Možno mi herný systém v Caroline vyhovuje viac," priznal Andrej Sekera.

Na adresu slovenského obrancu sa pochvalne vyjadrili po štvrtkovom zápase jeho spoluhráči aj protihráči. S radosťou na neho spomína bek Mike Weber, ktorý v NHL začínal ako Sekerova dvojička v Buffale. "Je ten typ hráča, ktorý na ľade aj mimo neho tvrdo bojuje, ale vždy si hru užíva. Nie je prekvapenie, že sa mu v NHL teraz darí. Vždy dobre korčuľoval a veľkým prínosom bol aj v ofenzíve. V Caroline má dostatok priestoru na to, aby to potvrdil," uviedol Mike Weber. Krídelník Hurricanes a súčasný Sekerov spoluhráč Nathan Gerbe, ktorý tiež pôsobil v minulosti v Buffale, takisto pochválil rodáka z Bojníc. "Hrá neuveriteľne. Vždy som ho radil veľmi vysoko, a preto ma neprekvapuje, že sa mu darí," povedal Gerbe.

Andrej Sekera by nemal chýbať v zostave slovenskej hokejovej reprezentácie na februárových ZOH 2014 v Soči a spolu so Zdenom Chárom by mal byť najvýraznejšou oporou defenzívy výberu trénera Vladimíra Vůjtka. "Do turnaja zostáva ešte niekoľko týždňov. Verím, že zdravotne bude v poriadku. Je to veľká šanca opäť sa ukázať. V roku 2010 som bol na olympiáde vo Vancouveri a neskutočne som si to tam užil. Je to veľká životná skúsenosť, plnia sa tam sny. Každé štyri roky bojujú najlepší hráči z celej planéty o medaily, určite to bude veľmi zaujímavé," dodal skúsený slovenský bek.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

sita

Súvisiace články