Polojasno
21°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
MS20: Slováci nesklamali, musia dodržiavať hernú disciplínu
Zdielať na

MS20: Slováci nesklamali, musia dodržiavať hernú disciplínu

Zdroj: sita - MS 20, Slovensko-Nemecko

MALMÖ / Slovenskí hokejisti do 20 rokov nesklamali ani v druhom stretnutí na svetovom šampionáte vo švédskom Malmö.

V A-skupine síce prehrali s obhajcami titulu z USA 3:6, ale najmä prvé dve tretiny boli z ich strany dobré, v tretej však na slovenský tím dopadla čiastočne aj únava. Zverenci Ernesta Bokroša navyše doplatili na prvé tri vylúčenia, po ktorých inkasovali. Aj napriek trojgólovému manku sa nepoložili a do druhej prestávky znížili na rozdiel jedného gólu.

Po víťazstve s Nemeckom 9:2 a prehre s USA vládne v slovenskej šatni pozitívna atmosféra. V súboji so zámorským tímom sa prejavila väčšia herná kvalita hráčov USA, ktorí dokázali v kompletnom päťčlennom zložení po získaní puku prechádzať do útočného pásma a utvoriť si tlak, čím nútili Slovákov k chybám. "S Nemcami to bolo o úvodnom zápase, ktorý by sme mali zvládnuť. Vedeli sme, že kvalitou aj systémom sme na tom boli podobne. Američania nám trocha otvorili oči. Treba si uvedomiť, že my sme niekde inde ako ostatné špičkové tímy. Na druhej strane treba myslieť na to, že aj s nimi sa dá hrať. Ak dokážeme počas celých šesťdesiatich minút hrať disciplinovane, môžeme ich aj zdolať,“ povedal útočník Martin Réway, ktorého vyhlásili za najlepšieho hráča slovenského výberu.

Slováci mali za stavu 2:3 viaceré šance na vyrovnanie.

Skórovať sa im však nepodarilo a súper na opačnej strane ihriska trestal. Na súboji s USA však môžu slovenskí juniori stavať do ďalších bojov. „Je to pre nás odrazový mostík, že vieme hrať aj proti silnejším súperom, samozrejme za predpokladu, že dodržíme všetko, čo si povieme. Vtedy môžeme potrápiť aj papierovo silnejšie tímy,“ uviedol Marko Daňo.

Slovensko čaká na šampionáte najbližší súper v pondelok.

Hráči sa opäť stretnú so zámorským štýlom hokeja, keď ich preveria Kanaďania. Ak budú Slováci dodržiavať stanovenú taktiku, poučia sa z chýb, môžu pomýšľať na dobrý výsledok. „Potešilo však, že chlapci zvládli zápas s USA fyzicky bez najmenších problémov, ukázali statočné srdcia a určite nezaostávali v nekompromisných osobných súbojoch. Vôľa a obrovská chuť zabojovať aspoň o bod nechýbala. S Kanadou očakávam rovnaký zápas i totožnú kvalitu. Verím, že sa však tentoraz poučíme z chýb. Pokiaľ mužstvo zopakuje tento výkon, bude to dobrý signál do ďalších bojov na šampionáte,“ tvrdil na webe Slovenského zväzu ľadového hokeja tréner SR „20“ Ernest Bokroš.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Súvisiace články