Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Tatar asistoval pri víťaznom návrate Alfredssona do Ottawy
Zdielať na

Tatar asistoval pri víťaznom návrate Alfredssona do Ottawy

OTTAWA / Slovenský hokejista Tomáš Tatar sa asistenciou podieľal na víťazstve Detroitu v nedeľňajšom zápase NHL na ľade Ottawy 4:2.

Dvadsaťtriročný útočník prihrával na prvý z dvoch presných zásahov Drewa Millera. Tatar odohral 10:17 min a pripísal si do štatistík aj dva plusové body. Prvýkrát nastúpil v Ottawe ako hráč Detroitu bývalý kapitán Senators Daniel Alfredsson. Diváci ho vypískali, keď dal do prázdnej bránky gól na 4:2. Predtým mu však pripravili mohutné ovácie.

Hokejisti Vancouveru zvíťazili nad hráčmi Caroliny na jej ľade 3:2. Víťazný gól strelil v 22. min Ryan Kesler. Dvadsaťdeväťročný americký útočník si v nedeľu pripísal na svoje konto dva presné zásahy, v 4. min otvoril skóre duelu. Slovenský reprezentačný obranca Andrej Sekera v službách Caroliny nenastúpil na zápas pre zranenie v hornej časti tela. Vancouver viedol po prvej tretine 2:0, v úvodnej minúte druhej časti hry však domáci vyrovnali, ale o ďalších 27 sekúnd rozhodol o osude zápasu Kesler.

Edmonton dvakrát tesne prehrával v Dallase, ale vždy sa mu podarilo vyrovnať a napokon uspel v samostatných nájazdoch. Oilers však prišli v zápase pre zranenie o brankára Iľju Bryzgalova. Edmonton vyhral piaty zápas z posledných siedmich.

Výsledky stretnutí zámorskej hokejovej NHL:

Carolina - Vancouver 2:3 (0:2, 2:1, 0:0)
Góly: 21. J. Staal (Hainsey, Dwyer), 21. Gerbe (E. Staal, Faulk) - 4. Kesler (Garrison, H. Sedin), 16. Sestito (Garrison, Dalpe), 22. Kesler (J. Hansen, Ch. Higgins)



Ottawa - Detroit 2:4
(0:0, 1:2, 1:2)
Góly: 35. MacArthur (M. Michálek, Phillips), 59. Zibanejad (E. Karlsson, Z. Smith) - 29. Franzén (Kindl, Alfredsson), 32. D. Miller (TATAR, N. Kronwall), 42. D. Miller (B. Smith, Helm), 59. Alfredsson (Abdelkader, N. Kronwall)
Tomáš Tatar (Detroit) odohral 10:17 min, mal 2 plusové body a 1 strelu.



Dallas - Edmonton 2:3 po sam. nájazdoch
(0:0, 1:1, 1:1 - 0:0, 0:1)
Góly: 32. Garbutt, 44. Garbutt (Roussel, Fiddler) - 40. Hemský (R. Jones, Gagner), 55. Ference (Perron), rozhodujúci sam. nájazd Perron

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK a vyhrajte!

Súvisiace články