Jasno
18°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Potvrdené! Chára aj Šatan idú na olympiádu
Zdielať na

Potvrdené! Chára aj Šatan idú na olympiádu

BRATISLAVA/NEW YORK / Poznáme už prvé mená hokejistov, ktorí chcú hrať za Slovensko na olympiáde! Tréner našej reprezentácie Vladimír Vůjtek i jej manažér Otto Sýkora sa v zámorí už stretli s viacerými hráčmi NHL.

Chára so Šatanom v jednom tíme 

Tréner hokejistov Vladimír Vůjtek a manažér Oto Sýkora sa môžu usmievať od ucha k uchu! V Bostone a New Yorku debatovali o olympiáde s Chárom, Gáboríkom, Višňovským aj Šatanom. A dostali od nich olympíjsku definitívu. 

"My vieme, že všetci tí hráči, s ktorými sme hovorili na tú olympiádu pôjdeme. To môžem samozrejme potvrdiť. My v NHL nemáme toľko hráčov, aby sme ich mohli vynechať," hovorí Vladimír Vůjtek.

Všetci z Ameriky sa na to tešia

"Hovorili sme väčšinou o organizačných veciach, čo sa týka smerom k olympiáde. Smerom k ich doprave na olympiádu, kedy sa k tímu pripoja...," uviedol generálny manažér reprezentácie Oto Sýkora.

"Všetci chcú na tej olympiáde hrať. Je to pre nich výzva. Je to súťaž NHL, všetci z Ameriky sa na to tešia. Všetci chcú byť súčasťou toho tímu," dodal Vůjtek. Podľa našich informácií sa na olympiádu už môžu tešiť aj mladíci Tomáš Tatar z Detroitu a Richard Pánik z Tampy Bay. Miesto v nominácii majú isté.

Neľahká úloha Jána Laca

Neľahkú úlohu mal v záverečnom vystúpení Slovákov na medzinárodnom turnaji o Nemecký pohár 2013 v Mníchove brankár Ján Laco. Napriek prehre 0:3 zohral 31-ročný gólman v nedeľu dôležitú úlohu, pretože nebyť jeho skvelých zákrokov by tím SR prehral oveľa vyšším rozdielom. "Hrali sme naozaj zle. V prvej časti sme vôbec nekorčuľovali a súper chodil ľahko do našej obrannej tretiny. Potom sa to už ťažko bráni. Neviem si vysvetliť, čo sa stalo. Z nás nešla energia, neverili sme si na puku, bolo to nejaké zvláštne," začal hodnotenie rodák z Liptovského Mikuláša a chlapsky dodal: "Všetci vieme, že zápas z našej strany nebol dobrý. Verím, že sa z toho všetci poučíme a na ďalšom zraze to bude úplne iné."

Nielen proti Švajčiarom, ale počas celého turnaja boli negatívom výkony rozhodcov, ich verdikty často dvíhali zo sedadiel aj neutrálnych divákov. "Je pravda, že ich bolo vidno až príliš. My sme však na ľade na to, aby sme si zápas uhrali sami. Keď prídu takéto rozhodnutia, musíme sa sústrediť na stretnutie a nepripúšťať si to," myslí si brankár ukrajinského tímu KHL Donbas Doneck.

Ján Laco počas celého turnaja zneškodnil až štyri samostatné nájazdy - tri v záverečnej "lotérii" v piatok proti Američanom a v nedeľu uspel aj zoči-voči Benjaminovi Plüssovi po faule Švarného. "Takéto drobné veci sú fajn. V prvom rade sme však prišli do Mníchova ako tím a celkové vystúpenie nám nevyšlo," poznamenal vicemajster sveta z Helsínk 2012.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK a vyhrajte!

ISIFA

Súvisiace články