Oblačno
13°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Vůjtek (66) nemá o Šatanovi žiadne informácie
Zdielať na

Vůjtek (66) nemá o Šatanovi žiadne informácie

Zdroj: ISIFA

BRATISLAVA / Účasť dlhoročného kapitána slovenskej hokejovej reprezentácie Miroslava Šatana na zimných olympijských hrách 2014 v Soči je dnes nepravdepodobná.

O útočníkovi sa momentálne veľa nevie. Tridsaťosemročný krídelník zatiaľ nikde nehrá a informácie o ňom nemá ani reprezentačný tréner Vladimír Vůjtek.

"Vôbec neviem, či trénuje, či ešte plánuje hrať," povedal pre denník SME Vladimír Vůjtek. Jeho zverenci odohrajú do začiatku februárového olympijského turnaja šesť zápasov. Vůjtek chce na novembrový Nemecký pohár v Mníchove (9. - 11.) zobrať najsilnejší výber hráčov z európskych líg. "Základ mužstva budú tvoriť hráči z KHL. Nie som nadšený, že z Novosibirska sa predčasne vrátil brankár Július Hudáček a Ján Laco nechytal v Donecku v ostatných piatich zápasoch," doplnil pre SME Vladimír Vůjtek.

Reprezentácia SR potom ešte v decembri nastúpi vo Švajčiarsku na dva duely na podujatí Arosa Challenge a pred odchodom do Soči nastúpi európsky základ tímu 3. februára v Bratislave proti výberu extraligy. Hráči zo zámoria sa k tímu pripoja až priamo v dejisku ZOH. Vladimír Vůjtek ešte plánuje cestu do zámoria, kde by chcel vidieť naživo v akcii mladších adeptov na reprezentačný dres. Pozrieť si chce Martina Marinčina, Tomáša Jurča či Marka Hrivíka.

Slováci vstúpia do olympijského turnaja 13. februára proti Američanom. V základnej skupine ich čakajú aj Slovinsko a domáce Rusko. "Hokejisti z európskych klubov budú mať na zohranie sa pred olympiádou dosť času, ale hráči zo zámoria stihnú na začiatku len jeden - dva tréningy. Nesťažujeme sa. V podobnej situácii budú aj ďalšie tímy," podotkol pre SME Vladimír Vůjtek.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Súvisiace články