Polojasno
12°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Marián Hossa (34) chce stihnúť úvod sezóny
Zdielať na

Marián Hossa (34) chce stihnúť úvod sezóny

CHICAGO / Hokejový útočník Marián Hossa z Chicaga sa v piatok vrátil do tréningového procesu klubu.

Ostatný týždeň sa nepripravoval s mužstvom Blackhawks pre nešpecifikované zranenie v hornej časti tela. Hossa chce nastúpiť v úvodnom stretnutí novej sezóny zámorskej NHL proti Washingtonu.

"Verím, že budem hrať. Uvidíme, ako sa môj zdravotný stav bude vyvíjať. Mám za sebou dlhý hokejový rok, odohral som množstvo stretnutí. Podobne to bolo aj v niekoľkých predchádzajúcich rokoch. Chcem sa uistiť, že moje telo je pripravené. Ak budem musieť vynechať pár stretnutí, potom ich vynechám. Ak však budem môcť hrať, potom pôjdem na 100 percent," povedal pre ESPN Marián Hossa.

Ešte vo štvrtok korčuľoval trenčiansky odchovanec individuálne

V piatok už bol na ľade s tímom. O zdravotných problémoch mlčí. Nechce hovoriť, či súvisia so zranením chrbta z ostatného play-off. Hossa iba potvrdil, že sa jeho zdravotný stav zhoršil počas prvého týždňa prípravného kempu.

Po piatkovom tréningu v United Centre sa slovenský útočník cítil veľmi dobre. V sobotu v záverečnom prípravnom súboji Chicaga pred utorňajším štartom sezóny ešte nebude hrať. "Uvidím, ako moje telo zareaguje na tieto tréningy. Dnes som sa však cítil skutočne dobre. Verím, že zranenie ma nebude obmedzovať počas celej sezóny. Snažím sa myslieť pozitívne. Budem mať 35 rokov a viem, že moje zdravie už nebude také ako pred rokmi. Snažím sa však držať krok s mladšími hráčmi," doplnil Hossa.

Tréner Blackhawks Joel Quenneville je pripravený dať skupine starších hráčov, do ktorej počíta okrem Hossu aj Michala Handzuša a Michala Rozsívala, v prípade potreby počas sezóny aj dodatočné voľno.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

sita

Súvisiace články