Polojasno
21°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Pro Hokej odklepol extraligové licencie aj Popradu. Môžeme začať!
Zdielať na

Pro Hokej odklepol extraligové licencie aj Popradu. Môžeme začať!

BRATISLAVA / Do novej sezóny hokejovej Tipsport extraligy by mala vstúpiť aj trojica tímov, ktorá v prvom kole nedostala licenciu.

MHC Mountfield Martin, Dukla Trenčín i HK Poprad napokon predložili potrebné dokumenty a predstavenstvo spoločnosti Pro Hokej dalo návrh pre licenčnú komisiu Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH), aby materiály odporučila prijať výkonnému výboru. Až exekutíva SZĽH potvrdí udelenie extraligovej licencie, ktoré navrhuje Pro Hokej.

"Predstavenstvo spoločnosti Pro Hokej a ja sme schválili návrh na udelenie licencií už pred niekoľkými dňami pre Martin i Trenčín a po rôznych peripetiách sme nakoniec v priebehu pondelka doriešili aj Poprad. Nakoniec sme navrhli udelenie licencie pre všetky tri kluby. Tento materiál s naším odporučením putuje najskôr k licenčnej komisii a potom na VV SZĽH. Konečné slovo bude mať výkonný výbor, ktorý k tomu vydá oficiálne stanovisko v priebehu pondelka," povedal pre Hokejportal.net predseda spoločnosti Pro Hokej Vladimír Paštinský.

Najskôr licenciu nezískali

Hokejové kluby MHC Martin, Dukla Trenčín a HK Poprad pôvodne nesplnili do štvrtka 22. augusta podmienky na udelenie súťažnej licencie pre najvyššiu slovenskú súťaž a nezískali ju. VV SZĽH im termín predĺžil do 1. septembra a stanovil osobitné konanie. Hneď na prvý pokus získali súťažné licencie na sezónu 2013/2014 HC Košice, HK 36 Skalica, ŠHK 37 Piešťany, HC´05 Banská Bystrica, HK Nitra, HKM Zvolen a MsHK Žilina. Okrem týchto družstiev bude účastníkom Tipsport extraligy v sezóne 2013/2014 aj reprezentačné družstvo SR do 20 rokov, ktoré bude v najvyššej súťaži hrať pod hlavičkou HK Orange 20 a na svoje domáce stretnutia takisto ako vlani nastúpi na Zimnom štadióne Vladimíra Dzurillu v Bratislave.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

noviny.sk