Skoro jasno
20°
Bratislava
Viola
18.5.2024
NHL: Postup Bostonu, Chicago sa udržalo v hre o Stanley Cup
Zdielať na

NHL: Postup Bostonu, Chicago sa udržalo v hre o Stanley Cup

Zdroj: sita, Boston-NY Rangers 5.zápas

BOSTON / Hokejisti Bostonu sa stali po Pittsburghu druhými finalistami Východnej konferencie NHL.

V sobotu zdolali v piatom zápase série New York Rangers 3:1 a celé konferenčné semifinále vyhrali 4:1. Chicago odvrátilo po dvoch zaváhaniach v Detroite hrozbu vyradenia a Red Wings zdolalo v semifinále Západnej konferencie 4:1. Na znížení stavu série na 2:3 sa podieľali asistenciami aj Michal Handzuš a Marián Hossa.

V drese Bostonu sa z dvoch gólov tešil Gregory Campbell, jeden pridal aj Torey Krug. Rangers síce po prvej dvadsaťminútovke viedli zásluhou Dana Girardiho, ale potom už cestu pre puk za chrbát Tuukka Raska nenašli. Fín mal 28 úspešných zákrokov. Boston postúpil do finále Východnej konferencie druhýkrát od roku 1992. Jeho kapitán Zdeno Chára odohral v zápase takmer 25 minút a mal tri strelecké pokusy.

Chicago sa v piatom zápase série proti Detroitu dokázalo presadiť aj strelecky. Trápenie ukončil aj Jonathan Toews, ktorý dal prvý gól v tohtoročnom play-off. Blackhawks boli v zápase aktívnejší, na Jimmyho Howarda vyslali 45 pukov, z ktorých štyri skončili za jeho chrbtom. Michal Handzuš odohral vyše 14 minút a prihrával na úvodný gól duelu z hokejky Bryana Bickella. Marián Hossa odkorčuľoval 17 minút, mal štyri neúspešné strelecké pokusy a pripravil presný zásah pre Toewsa. Séria pokračuje šiestym zápasom v pondelok.

Výsledky sobotňajších stretnutí 2. kola play-off zámorskej hokejovej NHL (hrá sa na štyri víťazstvá):

VÝCHODNÁ KONFERENCIA - Semifinále:

Boston - New York Rangers 3:1 (0:1, 2:0, 1:0) - konečný stav série: 4:1, Boston postúpil do konferenčného finále
Góly: 24. Krug (Seguin, Marchand), 34. G. Campbell (S. Thornton, Paille), 60. G. Campbell (Horton) - 11. Girardi (Zuccarello, B. Boyle)

ZÁPADNÁ KONFERENCIA - Semifinále:

Chicago - Detroit 4:1 (1:0, 2:1, 1:0) - stav série: 2:3
Góly: 15. Bickell (P. Kane, HANDZUŠ), 34. Shaw (Keith, Seabrook), 36. Toews (MARIÁN HOSSA, Keith), 47. Shaw (Stalberg, Rozsíval) - 30. Cleary (Zetterberg)

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Súvisiace články