Zatiahnuté
17°
Bratislava
Florián
4.5.2024
NHL: Pittsburgh blízko finále, v štvrtom zápase rozdrvil Ottawu
Zdielať na

NHL: Pittsburgh blízko finále, v štvrtom zápase rozdrvil Ottawu

Zdroj: sita, Ottawa-Pittsburgh

OTTAWA / Hokejisti Ottawy dvakrát viedli v stredajšom štvrtom zápase semifinále Východnej konferencie NHL nad Pittsburghom, no napokon prehrali vysoko 3:7, v sérii prehrávajú už 1:3 na zápasy a sú blízko k vyradeniu z tohtoročných bojov o Stanleyho pohár.

K obratu v Scotiabank Place zavelil v 22. min ľavý krídelník "tučniakov" Chris Kunitz, keď vyrovnal na 2:2. Ešte v tej istej minúte pridal rozdielový presný zásah Jarome Iginla a gólostroj Penguins pokračoval aj v poslednej tretine. Za zmienku stoja najmä tri góly Pittsburgu v priebehu dvoch minút. Za rozhodnutého stavu 2:7 pridal ešte tretí čestný úspech domácich švédsky veterán Daniel Alfredsson, ktorý dosiahol stý bod vo svojom 120. zápase v play-off. Prvou hviezdou duelu sa stal 26-ročný obranca Pittsburghu Kris Letang za štyri asistencie. Piaty duel sa uskutoční v piatok v Pittsburghu.

Sumár stredajšieho stretnutia zámorskej hokejovej NHL (hrá sa na štyri víťazstva):

VÝCHODNÁ KONFERENCIA - Semifinále:

Ottawa - Pittsburgh 3:7 (2:1, 0:2, 1:4) - stav série: 1:3
Góly: 3. M. Michálek (Alfredsson, Benoit), 17. Turris (Silfverberg, E. Karlsson), 55. Alfredsson (E. Karlsson, C. Neil) - 15. J. Neal, 22. Kunitz (Dupuis, Letang), 22. Iginla (Letang, J. Neal), 42. J. Neal (Crosby, Letang), 49. Dupuis (M. Cooke), 49. Crosby (T. Kennedy), 50. Iginla (J. Jokinen, Letang)

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Súvisiace články