Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
NHL: Hossa s Handzušom na prahu vypadnutia, výhra NY Rangers
Zdielať na

NHL: Hossa s Handzušom na prahu vypadnutia, výhra NY Rangers

Zdroj: sita, Detroit-Chicago

DETROIT / Hokejisti Detroitu vyhrali nad Chicagom tretí zápas v rade a po výhre 2:0 vedú v semifinálovej sérii Západnej konferencie NHL už 3:1.

Rovnaký stav je aj vo Východnej konferencii medzi Bostonom a New York Rangers. Bruins viedli vo štvrtok v Madison Square Garden 2:0 a aj vďaka asistencii Zdena Cháru i 3:2, ale domáci napokon prvý mečbal súpera odvrátili a vynútili si sobotňajšie pokračovanie série.

Favorizované Chicago nezvládlo ani druhý duel na ľade Detroitu. Red Wings od začiatku tvrdo pracovali a vďaka veľkému tímovému úsiliu zdolali súpera 2:0. Brankár Jimmy Howard mal 28 úspešných zákrokov a dosiahol druhý shutout kariéry v play-off. Víťazný gól si pripísal v 31. min Jakub Kindl. V poslednej minúte potom trafil prázdnu bránku aj Daniel Cleary. Michal Handzuš odohral 15:32 min a mal štyri strelecké pokusy, Marián Hossa počas takmer 19 minút ohrozil bránku Detroitu len raz.

Zdeno Chára strávil na ľade New Yorku Rangers takmer 32 minút. Víťaza duelu určilo až predĺženie. V 68. min sa presadil Chris Kreider. Domáci Rangers takmer celý zápas prehrávali (0:2, 2:3), ale aj vďaka Henrikovi Lundqvistovi v bránke (37 zákrokov) sa napokon radovali z prvého úspechu v sérii.

Z čistého konta sa tešil aj brankár Los Angeles Kings Jonathan Quick, ktorý kryl 24 striel hráčov San Jose. V tejto semifinálovej sérii Západnej konferencie zatiaľ vyhrávajú vždy domáce tímy. Vo štvrtok rozhodli Kings o víťazstve na prelome druhej a tretej tretiny, keď sa strelecky presadili Anže Kopitar a Slava Vojnov. Jeff Carter skóroval v poslednej minúte do prázdnej bránky.

Výsledky štvrtkových stretnutí 2. kola play-off zámorskej hokejovej NHL:

VÝCHODNÁ KONFERENCIA - Semifinále:

New York Rangers - Boston 4:3 po predĺžení (0:0, 1:2, 2:1 - 1:0) - stav série: 1:3
Góly: 29. Hagelin (Brassard, Hamrlík), 42. Stepan, 50. B. Boyle (Stepan, Brassard), 68. Kreider (Rick Nash, R. McDonagh) - 25. Horton (Krejčí, Marchand), 28. Krug (Seguin, Horton), 49. Seguin (D. Hamilton, CHÁRA)



ZÁPADNÁ KONFERENCIA - Semifinále:

Detroit - Chicago 2:0 (0:0, 1:0, 1:0) - stav série: 3:1
Góly: 31. Kindl (Colaiacovo, Franzén), 60. Cleary (Filppula)

Los Angeles - San Jose 3:0 (0:0, 1:0, 2:0) - stav série: 3:2
Góly: 39. Kopitar (Justin Williams, Clifford), 41.Voynov (T. Lewis), 60. J. Carter (M. Richards)

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Súvisiace články